Υλικά

  • ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα λευκά ή περτομπέλο
  • 1 λίτρο ζεστό νερό
  • 1/3 κούπας ρύζι καρολίνα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • ¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σκουπίζετε τα μανιτάρια με υγρή πετσέτα για να τα καθαρίσετε.
  2. Στη συνέχεια αφαιρείτε τα κοτσάνια τους με το χέρι και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  3. Αφού ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.
  4. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα οποία έχετε ψιλοκόψει και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα.
  5. Ακολούθως ρίχνετε νερό, άνηθο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  6. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, τότε ρίχνετε και το ρύζι.
  7. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα μανιτάρια και το ρύζι να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
  8. Για να φτιάξετε το αυγολέμονο για τη σούπα, σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ένα μπολ, χτυπάτε ελαφρά το ασπράδι του αυγού και το χυμό λεμονιού.
  9. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.
  10. Το αυγολέμονο είναι έτοιμο και το αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα με τη σούπα ανακατεύοντας το με τα υπόλοιπα υλικά.
  11. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.