Υλικά
- ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα λευκά ή περτομπέλο
- 1 λίτρο ζεστό νερό
- 1/3 κούπας ρύζι καρολίνα
- 1 ασπράδι αυγού
- ¼ κούπας χυμό λεμονιού
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- 1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- ¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- ¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σκουπίζετε τα μανιτάρια με υγρή πετσέτα για να τα καθαρίσετε.
- Στη συνέχεια αφαιρείτε τα κοτσάνια τους με το χέρι και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Αφού ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα οποία έχετε ψιλοκόψει και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα.
- Ακολούθως ρίχνετε νερό, άνηθο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, τότε ρίχνετε και το ρύζι.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα μανιτάρια και το ρύζι να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
- Για να φτιάξετε το αυγολέμονο για τη σούπα, σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ένα μπολ, χτυπάτε ελαφρά το ασπράδι του αυγού και το χυμό λεμονιού.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.
- Το αυγολέμονο είναι έτοιμο και το αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα με τη σούπα ανακατεύοντας το με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.