Υλικά
- 700 γραμμάρια αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 50 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα και ψημένα
- 35 γραμμάρια φρυγανιά
- 50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
- 1 κουταλιά της σούπας καλής ποιότητας μέλι
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη φρυγανιά, την καφέ ζάχαρη, την κανέλα, το πιπέρι, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ και το κάρδαμο.
- Στραγγίζετε τα αχλάδια. Προσθέτετε το μέλι, τη βανίλια, τα φουντούκια και τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά.
- Ανοίγετε τη ζύμη σφολιάτας σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ρίχνετε μια λωρίδα της γέμισης κατά μήκος του κέντρου της ζύμης.
- Απλώνετε στα άκρα το χτυπημένο αυγό. Τυλίγετε τη ζύμη και απλώνετε πάλι με χτυπημένο αυγό.
- Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25-35 λεπτά.
- Τέλος πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.