Υλικά
- 10 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
- 4 πακέτα των 500 γραμμαρίων μανιτάρια πλευρώτους
- 1 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/3 φλιτζάνι βαλσάμικο ξίδι (ή παραπάνω αν θέλετε)
- Ρίγανη
- Θυμάρι φρέσκο, τριμμένο
- ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Ανάβετε το γκριλ. Λαδώνετε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί ή το ταψί του φούρνου και πασπαλίζετε το κομμένο σκόρδο παντού.
- Καθαρίζετε τα μανιτάρια. Τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη λεκάνη, βρέχετε τα μανιτάρια με 2/3 φλιτζανιού λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
- Βάζετε τα μανιτάρια στο ταψί, πάνω από τα σκόρδα.
- Ψήνετε σε απόσταση 15 εκ. μακριά από το γκριλ, αλείφοντας τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα ζουμιά τους.
- Γυρίζετε τα μανιτάρια μια φορά, τα βγάζετε όταν έχουν πάρει χρώμα και έχουν σφίξει λίγο από το ψήσιμο, γύρω στα 15 λεπτά.
- Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι, το ξίδι, λίγο αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι με το σύρμα και περιχύνετε το μείγμα στα ψημένα μανιτάρια.
- Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρετε.