Υλικά

  • 1 πακέτο βούτυρο Κερκύρας
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • Χυμός από δύο πορτοκάλια
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 1 κουπ πατ σε σχήμα δεντράκι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω (2 σκάλα).
  2. Στο κάδο του μίξερ σε μεσαία σκάλα, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου ένα τέταρτο.
  3. Προσθέτετε το αυγό και το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχετε διαλύσει τη σόδα.
  4. Προσθέτετε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  5. Στη συνέχεια απλώνετε τη ζύμη στο πάγκο της κουζίνας σε φύλλο πάχους 1/2 εκ.
  6. Με τη βοήθεια του κουπ πατ κόβετε τα μπισκότα σε σχήμα δεντράκι.
  7. Έπειτα τοποθετείτε όλα τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για περίπου 12 – 15 λεπτά.
  8. Η συνταγή βγάζει 50 μπισκότα. Αφήνετε για 15 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε.
  9. Αν θέλετε τα διακοσμείτε με γλάσο ζαχαροπλαστικής.