Υλικά
- 1 πακέτο βούτυρο Κερκύρας
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- Χυμός από δύο πορτοκάλια
- Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
- 1 κουπ πατ σε σχήμα δεντράκι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω (2 σκάλα).
- Στο κάδο του μίξερ σε μεσαία σκάλα, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου ένα τέταρτο.
- Προσθέτετε το αυγό και το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχετε διαλύσει τη σόδα.
- Προσθέτετε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Στη συνέχεια απλώνετε τη ζύμη στο πάγκο της κουζίνας σε φύλλο πάχους 1/2 εκ.
- Με τη βοήθεια του κουπ πατ κόβετε τα μπισκότα σε σχήμα δεντράκι.
- Έπειτα τοποθετείτε όλα τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για περίπου 12 – 15 λεπτά.
- Η συνταγή βγάζει 50 μπισκότα. Αφήνετε για 15 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε.
- Αν θέλετε τα διακοσμείτε με γλάσο ζαχαροπλαστικής.