Υλικά
- 14 μικρά καρύδια
- 1 1/2 κιλό κονιάκ
- Πέντε μικρά ξυλάκια κανέλας
- Ένα σακουλάκι γαρίφαλα
- 1 1/4 ζάχαρη
- Ένα κιλό κονιάκ επιπλέον
- Ένα κιλό ζάχαρη επιπλέον
Εκτέλεση
- Σε ένα βάζο με πλατύ στόμιο βάζετε τα 14 καρύδια και προσθέτετε το 1 1/2 κιλό κονιάκ, τα 5 μικρά ξυλάκια κανέλας, τα γαρίφαλα και τη ζάχαρη.
- Τα αφήνετε στον ήλιο, να ψηθούν σιγά σιγά και αργά για 40 περίπου ημέρες.
- Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, αραιώνετε το σιρόπι συμπληρώνοντας με το κιλό του κονιάκ και το ένα κιλό ζάχαρη.
- Το αφήνετε στο μπαλκόνι να δέσει και κατόπιν το βάζετε σε μπουκαλάκια.