Υλικά

  • 14 μικρά καρύδια
  • 1 1/2 κιλό κονιάκ
  • Πέντε μικρά ξυλάκια κανέλας
  • Ένα σακουλάκι γαρίφαλα
  • 1 1/4 ζάχαρη
  • Ένα κιλό κονιάκ επιπλέον
  • Ένα κιλό ζάχαρη επιπλέον

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βάζο με πλατύ στόμιο βάζετε τα 14 καρύδια και προσθέτετε το 1 1/2 κιλό κονιάκ, τα 5 μικρά ξυλάκια κανέλας, τα γαρίφαλα και τη ζάχαρη.
  2. Τα αφήνετε στον ήλιο, να ψηθούν σιγά σιγά και αργά για 40 περίπου ημέρες.
  3. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, αραιώνετε το σιρόπι συμπληρώνοντας με το κιλό του κονιάκ και το ένα κιλό ζάχαρη.
  4.  Το αφήνετε στο μπαλκόνι να δέσει και κατόπιν το βάζετε σε μπουκαλάκια.