Υλικά
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 200 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
- 1 λίτρο γάλα σόγιας
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1/4 κουταλιού του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το γάλα σόγιας σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτετε δύο κουταλιές ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια.
- Ρίχνετε το ρύζι και σιγοβράζετε για 30 λεπτά περίπου.
- Όταν το ρύζι έχει κάψει, προσθέτετε τα σπασμένα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.
- Συνεχίζετε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά.
- Αν θέλετε να το σερβίρετε παγωμένο όπως το απλό ρυζόγαλο το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.