Υλικά
- 300 γραμμάρια σπαγγέτι
- ½ κούπας κεφαλογραβιέρα
- 1 κούπα ρεγκάτο
- 200 γραμμάρια αρακάς
- 50 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες
- 1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- Αλάτι
- πιπέρι λευκό
- μαϊντανό
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και μόλις κάψει λίγο ρίχνετε το μπέικον ψιλοκομμένο και τον αρακά.
- Αφήνετε να μαραθούν λίγο χωρίς να καούν. Ανακατεύετε, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και μόλις απορροφήσουν τα υγρά τους προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύετε.
- Όταν λιώσουν τα τυριά προσθέτετε τα ζυμαρικά τα οποία έχετε σουρώσει (όχι πολύ καλά), ανακατεύετε και σερβίρετε στα πιάτα, γαρνίροντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.