Υλικά
- 1 κουτί μπύρα
- 1 κούπα τριμμένο σκληρό τυρί
- 3 κούπες αλεύρι
- 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
- 2 κουταλάκια τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 κούπα ηλιόσποροι
- Λάδι για την φόρμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το μισό τυρί.
- Προσθέτετε λίγο – λίγο την μπύρα, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αδειάζετε το μείγμα σε φόρμα που έχετε λαδώσει, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και τους ηλιόσπορους και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Έπειτα χαμηλώνετε στους 180 βαθμούς για ακόμα 25 λεπτά.