Υλικά

  • 3 κούπες φρέσκο γάλα
  • 1/4 κούπα μελάσα
  • 1 1/4 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα ψιλοκομμένη 170 γραμμάρια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη βανίλια και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
  2. Συνεχίστε το ανακάτεμα ελαφρά μέχρις ότου η σοκολάτα λιώσει και το μείγμα είναι λείο και ζεστό.
  3. Τότε προσθέτετε τη βανίλια στη σοκολάτα αφού βγάλετε τη  κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε.