Υλικά
- 3 κούπες φρέσκο γάλα
- 1/4 κούπα μελάσα
- 1 1/4 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κούπα σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα ψιλοκομμένη 170 γραμμάρια
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη βανίλια και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
- Συνεχίστε το ανακάτεμα ελαφρά μέχρις ότου η σοκολάτα λιώσει και το μείγμα είναι λείο και ζεστό.
- Τότε προσθέτετε τη βανίλια στη σοκολάτα αφού βγάλετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε.