Υλικά
- 3/4 κιλού κιμάς
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 αυγά
- 3 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1-2 λεμόνια
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ο κιμάς μπορεί να είναι από οποιοδήποτε κρέας τρυφερό.
- Βάζετε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το ρύζι πλυμένο, κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα 2 ασπράδια αυγών, αλάτι και πιπέρι.
- Τα ζυμώνετε καλά. Τα βάζετε στη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
- Πλάθετε τα γιουβαρλάκια σε σχήμα στρογγυλό και τα αραδιάζετε στη κατσαρόλα σε σειρές.
- Όταν τελειώσουν, τα σκεπάζετε με ζεστό νερό και τα βάζετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με λίγο ζουμί (περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού).
- Χτυπάτε τότε τους 2 κρόκους, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, το ζουμί από το φαγητό και περιχύνετε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα.
- Ανακινείτε τη κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, αφήνετε να δέσει η σάλτσα για περίπου 60 δευτερόλεπτα και σερβίρετε.