Υλικά

  • 3/4 κιλού κιμάς
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 αυγά
  • 3 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1-2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ο κιμάς μπορεί να είναι από οποιοδήποτε κρέας τρυφερό.
  2. Βάζετε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το ρύζι πλυμένο, κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα 2 ασπράδια αυγών, αλάτι και πιπέρι.
  3. Τα ζυμώνετε καλά. Τα βάζετε στη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
  4. Πλάθετε τα γιουβαρλάκια σε σχήμα στρογγυλό και τα αραδιάζετε στη κατσαρόλα σε σειρές.
  5. Όταν τελειώσουν, τα σκεπάζετε με ζεστό νερό και τα βάζετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με λίγο ζουμί (περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού).
  6. Χτυπάτε τότε τους 2 κρόκους, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, το ζουμί από το φαγητό και περιχύνετε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα.
  7. Ανακινείτε τη κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, αφήνετε να δέσει η σάλτσα για περίπου 60 δευτερόλεπτα και σερβίρετε.