Υλικά
- 1 φραντζόλα άσπρο ψωμί, χωρίς κρούστα, κομμένο σε κύβους 2,5 εκ.
- 112 γραμμάρια τυρί κρέμα, κομμένο σε μικρούς κύβους (περίπου 1 φλιτζάνι)
- 2 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
- 8 αυγά, χτυπημένα
- 1 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 1/4 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
- 1/4 φλιτζάνι σιρόπι φράουλας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετείτε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
- Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί και τοποθετείτε τη μισή ποσότητα από το ψωμί στο πάτο του ταψιού κομμένο σε κύβους
- Ρίχνετε πάνω στο ψωμί τους κύβους τυρί κρέμα και τα μισά από τα βατόμουρα πάνω στο ψωμί. Καλύψτε την κορυφή με τους υπόλοιπους κύβους ψωμιού και τα βατόμουρα.
- Ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα, σιρόπι φράουλας και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνετε πάνω από το μείγμα ψωμιού.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο αν παρατηρήσετε πως μαυρίζει πολύ στις άκρες κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Αφήστε για 10 λεπτά να κρυώσει. Κόβετε σε τετράγωνα και σερβίρετε.