Υλικά
- 450 γραμμάρια καλαμάρια καθαρισμένα
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε ένα από αλάτι και πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές σούπας φρέσκια ρίγανη, φρέσκια ρίγανη
- Λεμόνι κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Κόβετε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και κρατήστε το σώμα.
- Ρίχνετε τα πλοκάμια και τα καλαμάρια στο μπολ με τη μαρινάδα.
- Καλύπτετε τα καλαμάρια με πλαστική μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ανοίγετε τη θερμότητα της σχάρας στην υψηλή ένταση και τοποθετείτε τα καλαμάρια πάνω στη σχάρα.
- Ζεσταίνετε τα καλαμαράκια για 2 λεπτά τη φορά.
- Σερβίρετε τα καλαμαράκια με λεμόνι.