Υλικά
- 1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
- Βγάζετε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνετε λίγο ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αρχικά, βάζετε στον κάδο του μίξερ 125 γραμμάρια βούτυρο και 250 γραμμάρια ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε 2 αυγά και ½ φλιτζάνι γάλα και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά για ένα με δύο λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε 250 γραμμάρια αλεύρι,1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Αλευρώνετε και αλείφετε με λίγο βούτυρο μια φόρμα για κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο. Βάζετε το κέικ να ψηθεί στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Όταν ψηθεί τη βγάζετε από το φούρνο.
- Μέχρι να κρυώσει και να μπορέσετε να τη σερβίρετε ετοιμάζετε την επικάλυψη
- Για την επικάλυψη
- Ψιλοκόβετε την λευκή σοκολάτα.
- Τη μεταφέρετε σε μπεν μαρί και τη λιώνετε.
- Μόλις λιώσει, προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατεύετε.
- Καλύπτετε το κέικ με την επικάλυψη της λευκής σοκολάτας.