Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα από τζίντζερ
- 1 ανανάς κομμένος σε κύβους
- 1 κούπα πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσι
- 1 κούπα πεπόνι κομμένο σε κύβους
- 100 γραμμάρια βατόμουρα κόκκινα
- 1 γκρέιπφρουτ κόκκινο κομμένο σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/2 ματσάκι φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύετε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να πάρουν βράση.
- Συνεχίζετε το βράσιμο για ένα λεπτό για να λιώσει τελείως η ζάχαρη και κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Προσθέτετε το βασιλικό και το ξύσμα τζίντζερ και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και περνάτε το σιρόπι από σουρωτήρι.
- Αναμειγνύετε όλα τα φρούτα της συνταγής μαζί σε ένα μπολ, ραντίζετε με το σιρόπι και σερβίρετε.