Υλικά
- μισό κιλό μακαρόνια για παστίτσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλoκομμένο
- 1 κιλό μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
- 2 φλυτζάνια τσαγιού τυριά τριμμένα (κασέρι, κεφαλογραβιέρα)
- ½ φλυτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού κρασί αρετσίνωτο
- ½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 αυγό
- αλάτι
- κόκκινο και μαύρο πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- ρίγανη
- μπαχάρι
- κύμινο
- δενδρολίβανο
Εκτέλεση
- Πρώτα, βράζετε τα μακαρόνια για 10 λεπτά. Όσο τα μακαρόνια βράζουν βάζετε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι κι όταν βγάλει το άρωμα της, την αφαιρείτε.
- Έπειτα σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μαζί με αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, δενδρολίβανο.
- Αφού σβήσετε με το κρασί, προσθέτετε και την ντομάτα και αφήνετε να πιει το ζουμί του για 20 λεπτά και τακτικά ανακατεύετε για να μην κολλήσει.