Υλικά

  • 1 1/2 κιλό γαλέος
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1-2 λεμόνια
  • 1/2 κεφάλι σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι- λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το γαλέο σε μερίδες, τον πλένετε και τον αλατοπιπερώνετε, τον βάζετε σε σουπιέρα και του στύβετε επάνω τον χυμό των λεμονιών.
  2. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον γαλέο να βράσουν σε σιγανή φωτιά και να μείνει το ψάρι μόνο με το λάδι του.
  3. Στο τέλος προσθέτετε και μισό κουταλάκι ρίγανη τριμμένη και σερβίρετε με σκορδαλιά από πατάτα.