Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 μεγάλα αχλάδια κομμένες σε φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια προαιρετικά
  • Σαντιγί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (160 με αέρα). Τοποθετείτε την σχάρα στη μέση και ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Κόβετε στη μέση τα αχλάδια, αφαιρέστε το κουκούτσι και κόψτε σε φέτες 1 εκ.
  3. Ρίχνετε τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε φέτες αχλαδιού μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
  4. Ξεδιπλώστε το φύλλο σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Με τον πλάστη ανοίγετε τη ζύμη ελαφρά ίσα ίσα για να τεντώσει.
  5. Κόψτε ζύμη σε τρία ίσα μέρη. Βάζετε τα φύλλα μέσα στο ταψί και από πάνω ρίχνετε τις φέτες αχλαδιού από πάνω προς τα κάτω σε κάθε φύλλο σφολιάτας.
  6. Ψήστε για 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει λίγο η ζύμη. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο καρύδι. Σερβίρετε με σαντιγί.