Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2 μεγάλα αχλάδια κομμένες σε φέτες
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια προαιρετικά
- Σαντιγί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (160 με αέρα). Τοποθετείτε την σχάρα στη μέση και ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Κόβετε στη μέση τα αχλάδια, αφαιρέστε το κουκούτσι και κόψτε σε φέτες 1 εκ.
- Ρίχνετε τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε φέτες αχλαδιού μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
- Ξεδιπλώστε το φύλλο σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Με τον πλάστη ανοίγετε τη ζύμη ελαφρά ίσα ίσα για να τεντώσει.
- Κόψτε ζύμη σε τρία ίσα μέρη. Βάζετε τα φύλλα μέσα στο ταψί και από πάνω ρίχνετε τις φέτες αχλαδιού από πάνω προς τα κάτω σε κάθε φύλλο σφολιάτας.
- Ψήστε για 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει λίγο η ζύμη. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο καρύδι. Σερβίρετε με σαντιγί.