Υλικά
- 2 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του εδάφους μαύρο πιπέρι
- 1 1/2 ουγκιές τυρί ρικότα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 ψητό κόκκινη πιπέρια ψιλοκομμένη
- 2 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε μια αντικολλητική γκριλιέρα και ρίχνετε τα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες.
- Λαδώνετε με ένα βουρτσάκι τα κολοκυθάκια και από τις δυο πλευρές. Ζεσταίνετε σε μέτρια εστία από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 1 λεπτό η κάθε πλευρά.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το τυρί ρικότα μαζί με τη ψιλοκομμένη πιπεριά, κάπαρη, στη συνέχεια πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
- Απλώστε με μια κουταλιά του γλυκού σε όλη την επιφάνεια της λωρίδας κολοκυθιού και μετά τυλίγετε σε ρολό. Καρφιτσώνετε με οδοντογλυφίδες και σερβίρετε.