Υλικά
- 1,5 κιλό βερίκοκα καθαρισμένα
- 250 γραμμάρια νερό
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα βράζετε για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια, τα βάζετε όλα σε ένα μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Καθαρίζετε τα βερίκοκα από τα κουκούτσια και τα πολτοποιείτε σε ένα μπλέντερ.
- Όταν το σιρόπι κρυώσει το προσθέτετε μαζί με τα βερίκοκα ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο).
- Αφού ανακατέψετε, τοποθετείτε το μείγμα στη παγωτομηχανή και το δουλεύετε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει καλά.
- Στη συνέχεια το βάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες. Βάζετε δυο μπάλες σε ένα μπολ και ρίχνετε από πάνω ένα φύλλο δυόσμου και λίγο αμύγδαλο φιλέ για διακόσμηση.
- Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, τοποθετείτε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνετε για τουλάχιστον 6 ώρες.