Υλικά
- 450 γραμμάρια πέννες ολικής αλέσεως
- 1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου 1 κιλό
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- ½ φλιτζάνι light τυρί κρέμα
- 80 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 1 κρεμμύδι καθαρισμένο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
- 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
Εκτέλεση
- Πρώτα θα ετοιμάσουμε τη σάλτσα για τα ζυμαρικά μας. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα καρότα, την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα από το μπλέντερ και το σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου, προσθέτοντας αλάτι, κουκουνάρι, πιπέρι, θυμάρι και τη ρίγανη.
- Στη συνέχεια, παίρνουμε τα σπαράγγια κομμένα στη μέση και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να σοταριστούν κι αυτά. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα το κρασί και μισή κούπα νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
- Μόλις μειωθούν τα υγρά της σάλτσας στο μισό, ρίχνουμε και το τυρί ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί στη σάλτσα.
- Σε αυτό το χρονικό σημείο βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Αφού τα βράσουμε και τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Εναλλακτικά δεν τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα αλλά τα επανατοποθετούμε στη κατσαρόλα στην οποία έβρασαν, ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύοντας. Με αυτό το τρόπο ρίχνουμε όση σάλτσα θέλουμε όταν τα σερβίρουμε.
- Τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα. Αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί.