Υλικά
- 2 μικρά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο (καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
- 100 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
- 150 γραμμάρια ροκφόρ
- 100 γραμμάρια ελαφριά κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
- λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο, αλάτι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο σε φέτες και τηγανίζουμε για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και τα τηγανίζουμε μέχρι να μαραθεί.
- Σε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες για 7 λεπτά.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο ροκφόρ στο μείγμα με το σπανάκι. Όταν το τυρί θα αρχίσει να λιώνει, προσθέσετε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι η σάλτα να αποκτήσει λεία υφή.
- Προσθέστε λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο και αλάτι και ανακατέψτε τις ταλιατέλες μαζί με τη σάλτσα. Τέλος σερβίρουμε.