Υλικά
- ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- ½ φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
- 2 ψαρονέφρια
- 1/4 φλιτζανιού γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
- 1 κουταλάκι του γλυκού με τριμμένο θυμάρι, ρίγανη και εστραγκόν
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
- Μόλις λιώσει, ρίχνουμε μέσα τις φέτες ψαρονέφρι και τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά. Τις γυρίζουμε ώστε να σοταριστούν και από την άλλη πλευρά.
- Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το τηγάνι.
- Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα τριμμένα τυριά και τη σκόνη μουστάρδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και διαλύουμε το κορν φλαόυρ στο γάλα. Μόλις διαλυθεί το ρίχνουμε στα τυριά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ή γάλα και την αραιώνουμε.
- Περιχύνουμε τα σκαλοπίνια με τη σάλτσα και σερβίρουμε.