Υλικά

  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό περίπου 30 βαθμούς

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, το αλεύρι, το νερό και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
  2. Όταν φουσκώσει το μείγμα μας ρίχνουμε την μπύρα, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα γύρω – γύρω μέχρι να γίνει συμπαγής η ζύμη.
  3. Παίρνουμε μια πετσέτα με ζεστό και καυτό νερό στο κέντρο και τη τοποθετούμε πάνω από το μπολ της ζύμης. Αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό φούρνο για 2 ώρες μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.