Υλικά
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό περίπου 30 βαθμούς
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, το αλεύρι, το νερό και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
- Όταν φουσκώσει το μείγμα μας ρίχνουμε την μπύρα, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα γύρω – γύρω μέχρι να γίνει συμπαγής η ζύμη.
- Παίρνουμε μια πετσέτα με ζεστό και καυτό νερό στο κέντρο και τη τοποθετούμε πάνω από το μπολ της ζύμης. Αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό φούρνο για 2 ώρες μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.