Υλικά
- 1 πακέτο αλεσμένα μπισκότα ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα μήλο προαιρετικά
- 1/16 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση Για τη βάση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη σάλτσα μήλου, το αλάτι, και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε γάλα αμυγδάλου, και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο ταψί και πιέζετε με τα χέρια σας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 18 λεπτά. Για cheesecake Ενώ η κρούστα είναι στο φούρνο, στο κάδο του μίξερ ανακατέψτε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, στέβια, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε ξανά. Βγάζετε από το φούρνο τη βάση και χύνετε το μείγμα, ψήνετε το cheesecake για 35 στους 160 βαθμούς. Αφήνετε να κρυώσει καλά 2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρετε με σως φράουλα. Για τη σως φράουλας Βάζουμε τις καθαρισμένες φράουλες σε κατσαρόλα με το νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι απλώνουμε ένα διπλό τουλπάνι. Ρίχνουμε μέσα τις φράουλες με τον χυμό και τις πατάμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Στον χυμό που έμεινε από το στύψιμο προσθέτουμε τη στέβια και βράζουμε για τρία λεπτά. Βγάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό. Μερίδα: 1 κομμάτι (1/8 της συνταγής) Θερμίδες: 80 Λίπος: 1,5 γραμμάρια