Υλικά
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 25 γραμμάρια αμύγδαλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
- 3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια
- 1 κούπα ρύζι σπυρωτό
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι με μια κούπα νερό βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μπρόκολο και το ζεματάμε για 5 λεπτά.
- Ταυτόχρονα βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το κοτόπουλο μαζί με τις πιπεριές και το σοτάρουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας, και αλατοπιπερώνουμε.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο, ρίχνουμε το χυμό και τη μουστάρδα και ανακινούμε το τηγάνι να πάει παντού.
- Κατόπιν στραγγίζουμε το μπρόκολο, κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο με το μπρόκολο στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ρύζι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.