Υλικά
- 150 ml φρέσκο γάλα
- 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 110 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας, σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
- 4-5 αυγά
- 100 ml νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μία κουτάλα.
- Μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το «φτερό» ή το «κάπα» μέχρι το μείγμα να κρυώσει.
- Ενώ χτυπάμε, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και με τη βοήθεια ενός κορνέ ή ενός κουταλιού φτιάχνουμε τα σου.
- Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 15-20 λεπτά.