Υλικά

  • 150 ml φρέσκο γάλα
  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας, σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4-5 αυγά
  • 100 ml νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μία κουτάλα.
  2. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το «φτερό» ή το «κάπα» μέχρι το μείγμα να κρυώσει.
  4. Ενώ χτυπάμε, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  6. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και με τη βοήθεια ενός κορνέ ή ενός κουταλιού φτιάχνουμε τα σου.
  7. Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 15-20 λεπτά.