Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 πράσο
- ½ κρασοπότηρο λιαστή ντομάτα
- 1 πιπερίτσα καυτερή
- ελαιόλαδο
- ½ λευκό ξηρό κρασί
- ½ ποτήρι νερό
- ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια και το πράσο σε ροδέλες, τα σοτάρουμε και μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε.
- Μετά από λίγο ρίχνουμε τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και σβήνουμε με το κρασί.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο με πατάτες τηγανητές.