Η καλή διατροφή ξεφεύγει από όσα διαβάζουμε στις ετικέτες των τροφίμων. Όλα τα τρόφιμα έχουν τις δικές τους μοναδικές ιδιότητες, αλλά είναι εντυπωσιακό το πώς ο τρόπος που συνδυάζεις τις τροφές, μπορεί να σου προσφέρει ακόμα περισσότερα οφέλη. Για να κάνεις υγιεινούς συνδυασμούς τροφών, θα πρέπει να γνωρίζεις τις κύριες ομάδες τροφίμων και πώς να τις συνδυάζεις για να φτιάχνεις γεύματα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Υπάρχουν πολυάριθμα οφέλη από τους σωστούς συνδυασμούς τροφών. Ο στόχος του συνδυασμού είναι να βελτιώσουμε την πέψη και την υγεία, λαμβάνοντας υπόψη ποιες τροφές να συνδυάσουμε μαζί. Ορισμένοι τύποι τροφών που καταναλώνονται μαζί μπορεί να οδηγήσουν σε κακή πέψη λόγω των γαστρικών οξέων που απελευθερώνονται. Ως αποτέλεσμα, οι λανθασμένοι συνδυασμοί δυσχεραίνουν την πέψη και προκαλούν συμπτώματα, όπως φούσκωμα, αέρια, ναυτία ή γενική δυσφορία.

Επίσης, το στομάχι μπορεί να χωνέψει μόνο έναν τύπο τροφής κάθε φορά. Γι’ αυτό πρέπει να έχεις επίγνωση των ομάδων τροφίμων που έχεις στη διατροφή σου για να δημιουργείς υγιεινούς συνδυασμούς.

Αν δεν γνωρίζεις πώς να δημιουργήσεις υγιεινούς συνδυασμούς, σου έχουμε μερικές ιδέες!

Διάβασε περισσότερα στο Love Yourself