Τη διάκρισή της ως «Great Place to Work» ανακοίνωσε η ESA Security Solutions, η  μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στη χώρα μας. Μετά την έρευνα  της διεθνούς αναγνωρισμένης αρχής στην αξιολόγηση και πιστοποίηση της εργασιακής   κουλτούρας των επιχειρήσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές του χρόνου, η εταιρεία  ESA, είναι πλέον η πρώτη και μόνη πιστοποιημένη εταιρεία του κλάδου με τη διάκριση «Great Place to Work».

Βασικός πυλώνας της επιτυχημένης πορείας της εταιρείας μας είναι η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού παράλληλα φυσικά με την επένδυσή μας στη σύγχρονη τεχνολογία. Η ESA έχει δημιουργήσει και εξελίσσει συνεχώς ένα σύγχρονο και συμμετοχικό εργασιακό περιβάλλον, που προάγει την αριστεία, την καινοτομία και την ευημερία των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτό. 

Μέσω της διαδικασίας πιστοποίησης του «Great Place to Work» αναδεικνύονται οι πλέον προτιμητέοι εργοδότες,  δεδομένου ότι η σημαντική αυτή διάκριση βασίζεται αποκλειστικά στις απόψεις και τις εμπειρίες των εργαζομένων τους μέσα από μια διευρυμένη  άμεση, ανώνυμη και εμπιστευτική  αξιολόγηση.

Η διάκριση είναι παγκόσμιας αναγνώρισης και θεωρείται αντικειμενικό ορόσημο για την εκτίμηση της ποιότητας του εργασιακού περιβάλλοντος ενός οργανισμού. Κάθε χρόνο, πάνω από 10.000 εταιρείες σε περισσότερες από 60 χώρες υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν την πιστοποίηση  «Great Place to Work».

Για τον επιχειρηματικό κόσμο που ενδιαφέρεται ενεργά για το παρόν και επενδύει στο μέλλον, η επιτυχία μιας εταιρείας δεν αποτιμάται μόνο από τα οικονομικά της κέρδη, αλλά και από την ικανοποίηση των υπαλλήλων της. Σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον όπου η εύρεση και η διατήρηση του ταλέντου είναι ζητούμενο, το να εμφυσήσει η Διοίκηση ενός οργανισμού την πίστη και το όραμα στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας διασφαλίζοντας ένα πλαίσιο εργασίας που σέβεται και υπολογίζει τον εργαζόμενο, αποτελεί ξεκάθαρο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και έναν καθοριστικό παράγοντα στην απόδοση, την παραγωγικότητα και τη σταθερότητα της ομάδας που έχει δημιουργήσει.

Η ESA θέτει ως κορωνίδα των αξιών της την ανθρωποκεντρικότητα. Φροντίζει να γνωρίσει προσωπικά έναν-έναν τους 3500 και πλέον υπαλλήλους της, να στηρίζει την πρόοδο και την ανάπτυξη τους, να αναγνωρίζει και να επαινεί την προσπάθεια και τα επιτεύγματα των υπαλλήλων της και των παιδιών τους, και συγχρόνως είναι εκεί για να τους στηρίξει ενεργά σε όποιες δυσκολίες ξεπερνούν τις δυνατότητες τους, κάνοντας τους να αισθανθούν ότι είναι μέλη της μεγάλης οικογένειας της ESA και των μετόχων της. 

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος ΔΣ της ESA κ.  Γιώργος Μαθιός «η διάκριση   αυτή   ξεπερνά   την   αξία   ενός   απλού   σήματος   ή   βραβείου. Για μια εταιρία σαν την δική μας η οποία είναι ένας από τους 15 μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας με πάνω από 3,500 εργαζόμενους που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλη την Ελλάδα, σε ένα δύσκολο τομέα σαν αυτό της ιδιωτικής ασφάλειας, το να έχει καταφέρει να δημιουργήσει αυτό το άυλο δίχτυ του «ανήκειν» σε μια εργασιακή οικογένεια,  ήταν για εμάς μια μεγάλη πρόκληση και είμαστε πραγματικά περήφανοι που το καταφέραμε.»

Αναφερόμενος προς τους υπαλλήλους που συμμετείχαν στην έρευνα, ο κ. Μαθιός σημείωσε ότι οι προσπάθειες και οι απόψεις τους έδωσαν βάθος και ποιότητα στην έρευνα, και τους κάλεσε να συνεχίσουν από κοινού με την ίδια αφοσίωση τη συνεργασία για να διατηρηθεί αυτή η υψηλή διάκριση, διαμορφώνοντας νέα επίπεδα ποιότητας στον κλάδο της Φυσικής Ασφάλειας για όλους κάνοντας την ESA εργοδότη πρώτης προτίμησης στον κλάδο. 

Σήμερα, η ESA αποτελεί παράδειγμα του τι μπορεί κανείς να καταφέρει μέσα από την αφοσίωση στην αριστεία και τη διαρκή προσπάθεια για βελτίωση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η  κ. Μαρία Μιχαήλη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού «η διάκριση αυτή δεν είναι ο τερματισμός, αλλά η αφετηρία για περαιτέρω βελτιώσεις και εξελίξεις στον οργανισμό μας. Είναι μια ευκαιρία να συνεχίσουμε να δουλεύουμε από κοινού, να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας για ένα πιο δίκαιο, συμπεριληπτικό και υποστηρικτικό επαγγελματικό πλαίσιο. Ας συνεχίσουμε να χτίζουμε μαζί μια εταιρεία όπου όλοι αισθανόμαστε υπερήφανοι να ανήκουμε και να εργαζόμαστε», ευχαριστώντας από καρδιάς όλους τους εργαζομένους για τη συνεισφορά τους.

H ESA Security Solutions αποτελεί  σήμερα τη μεγαλύτερη Εταιρεία Παροχής Ολοκληρωμένων Λύσεων Ασφαλείας στην Ελλάδα µε ισχυρή παρουσία τόσο στις επανδρωμένες φυλάξεις όσο και στα προηγμένα «έξυπνα» ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας. Δίνοντας έμφαση και επενδύοντας συστηματικά στην έρευνα, στις νέες τεχνολογίες, στην προσέλκυση αναβαθμισμένου επιστημονικού δυναμικού με εξειδικευμένες γνώσεις αλλά και στη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού της που αποτελείται από μια μεγάλη ομάδα πιστοποιημένων και καταρτισμένων φυλάκων και μηχανικών, η ESA έχει τη ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στα πλέον σύνθετα έργα ασφαλείας σε όλη την επικράτεια. Ο συνδυασμός τεχνολογίας και ανθρώπου για την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στο σύνολο των υπηρεσιών ασφαλείας είναι το πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία της.