Θετικά αντέδρασαν στο σύνολο τους τα γερμανικά κόμματα για την ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI).

Ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Νόρμπερτ Μπάρτλερ δήλωσε ότι το αποτέλεσμα συνιστά και γερμανική επιτυχία, με δεδομένο, όπως είπε, ότι η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών ήταν γερμανική πρόταση.

Εκ μέρους των συγκυβερνώντων Φιλελευθέρων (FDP), ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ράινερ Μπρούντερλε χαιρέτισε «τα καλά νέα από την Αθήνα» και έκανε λόγο για «μια επιτυχή απομείωση του ελληνικού χρέους, η οποία συμβάλλει στη σταθερότητα του ευρώ».

Ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Γιοάχιμ Πος, χαρακτήρισε το χθεσινό αποτέλεσμα «μήνυμα ελπίδας» και κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να χαλαρώσει τις πιέσεις για λιτότητα προς την Ελλάδα και να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη.

Πιο επιφυλακτικός εμφανίζεται ωστόσο ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Γερμανικών Τραπεζών Μίχαελ Κέμερ, ο οποίος εκτιμά ότι παρά την υψηλή συμμετοχή στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη διασφαλίσει τη διάσωσή της. «Δεν θα πρέπει τώρα να πιστέψουμε ότι η Ελλάδα σώθηκε και ότι η κρίση αποτελεί παρελθόν», δήλωσε σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία και τόνισε: «Ο ιδιωτικός τομέας επέδειξε αλληλεγγύη, αλλά η δουλειά αρχίζει μόλις τώρα».