Επιστολή στο κουαρτέτο κατά της στάσης τους απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επένδυση», κατηγορώντας τους θεσμούς ότι με τη στάση τους υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση.

Ο υπουργός απευθύνεται στους Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ), Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Πιερ Μοσκοβισί (Κομισιόν) και Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM) καταγγέλλοντας τη στάση των υφισταμένων τους κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης.

Στις 10 σελίδες της επιστολής γίνεται λόγος για υπονομευτικές κινήσεις των τεχνικών κλιμακίων, για καθυστερήσεις και αναβολές, για παράλογες απαιτήσεις, αλλά και για ευθεία παρέμβαση στην εθνική νομοθεσία. Παραθέτει μάλιστα και παραστατικά με υπομνήματα που έχει λάβει από συναδέλφους του υπουργούς όπου οι δανειστές ζητούν να ακυρωθούν οι νόμοι που έχουν ήδη ψηφιστεί.

Οι Ευρωπαίοι στέλνουν μηνύματα ότι δεν αλλάζουν οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, με τον Ντάισελμπλουμ να δηλώνει πως ο στόχος είαναι δεσμευτικός για τουλάχιστον μία δεκαετία και στη συνέχεια θα συζητηθεί η μείωσή του.