Με στόχο να καταγραφούν οι διαφορές ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους δανειστές συνεδριάζει εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης το EuroWorking Group για το ελληνικό πρόγραμμα.

Στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής θα συμμετέχει το κουαρτέτο, Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ(ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαριόλι (ESM) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), όπου θα γίνει ενημέρωση τόσο από τους ίδιους, όσο και από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη για την μέχρι τώρα πρόοδο των συνομιλιών, ενώ το Σάββατο θα βρίσκονται στην Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κλείσει μία σειρά από μέτωπα, τα οποία παραμένουν ανοιχτά. Στο φορολογικό οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά, ενώ στο Ασφαλιστικό υπάρχει απόσταση που πρέπει να καλυφθεί. Στο θέμα των «κόκκινων» δανείων υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ της Αθήνας και της τρόικας, ενώ η σύσταση του ταμείου αποκρατικοποιήσεων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που συνεχίζει να θεωρεί ότι δεν επαρκούν τα μέτρα ύψους 3% του ΑΕΠ που καλείται να προσδιορίσει η Αθήνα, ώστε το 2018 η Ελλάδα να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.