Η τελευταία ταινία του Μίκαελ Χάνεκε, η «Αγάπη», που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο φετινό φεστιβάλ Κανών, κάνει ντεμπούτο απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η ομολογουμένως πλούσια κινηματογραφική βδομάδα ξεκινάει ακόμη με άλλες 6 ταινίες. Ανάμεσα σε αυτές, η ταινία τρόμου «Σιωπηλό Σπίτι 2», η «Κληρονομιά του Μπορν» και το αυστραλέζικο «Matching Jack».

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα καθώς και τα trailer τους:

«Αγάπη»

Αυστριακή ταινία, σκηνοθεσία Μίκαελ Χάνεκε με τους: Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, Εμανουέλ Ριβά, Ιζαμπέλ Ιπέρ

Οι ογδοντάχρονοι Ζορζ και Αν, συνταξιούχοι δάσκαλοι μουσικής, έρχονται ξαφνικά αντιμέτωποι με το τέλος τής για δεκαετίες κοινής τους διαδρομής.

«Σιωπηλό Σπίτι 2»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κρις Κέντις, Λόρα Λάου με τους: Ελίζαμπεθ Όλσεν, Άνταμ Τριζ, Έρικ Σέφερ Στίβενς

Απομονωμένη σε ένα τεράστιο και ημι-εγκαταλειμμένο εξοχικό, η νεαρή Σάρα βρίσκει τον πατέρα της τραυματισμένο και διαπιστώνει πως κάποιος έχει αποκλείσει τις εξόδους διαφυγής.

«Η Κληρονομιά του Μπορν»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τόνι Γκιλρόι με τους: Τζέρεμι Ρένερ, Ρέιτσελ Βάις, Έντουαρντ Νόρτον, Άλμπερτ Φίνεϊ, Τζόαν Άλεν

Η αποκάλυψη του σχεδίου της CIA Τρέντστοουν αναγκάζει το υπουργείο Άμυνας να τερματίσει ένα ανάλογο δικό του, «αόρατο» πρόγραμμα εκπαίδευσης πρακτόρων. Ένας από αυτούς όμως καταφέρνει να διασωθεί και με μια ερευνήτρια χημικό τρέπονται σε φυγή καταδιωκόμενοι.

«Matching Jack»

Αυστραλέζικη ταινία, σκηνοθεσία Νάντια Τας με τους: Τζασίντα Μπάρετ, Ρίτσαρντ Ρόξμπεργκ, Τζέιμς Νέσμπιτ, Τομ Ράσελ

Η φαινομενικά ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή της Μαρίσα ανατρέπεται όταν μαθαίνει ότι ο γιος της πάσχει από λευχαιμία και ο άντρας της την απατά.

«Φθινόπωρο»

Τούρκικη ταινία, σκηνοθεσία Οζκάν Αλπέρ με τους: Ονούρ Σαϊλάκ, Μεγκί Κομπαλάτζε, Σερκάν Κεσκίν

Έπειτα από δέκα χρόνια, ο πολιτικός κρατούμενος Γιουσούφ αποφυλακίζεται για λόγους υγείας. Επιστρέφει στο χωριό του, όπου ζει με την ηλικιωμένη μάνα του. Στην κοντινή κωμόπολη γνωρίζει μια νεαρή πόρνη και αρχίζει να κάνει σχέδια για μια νέα ζωή.

«Η Κόρη»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Θάνος Αναστόπουλος με τους: Σαβίνα Αλιμάνι, Γιώργο Συμεωνίδη, Ιερώνυμο Καλετσάνο, Άγγελο Παπαδήμα

Η 14χρονη Μυρτώ βρίσκει ένα πρωί την ξυλαποθήκη του πατέρα της κλειστή κι εκείνον να λείπει. Αναζητώντας τον, δεν θα αργήσει να καταλάβει πως είναι βαθιά χρεωμένος, κάτι στο οποίο μεγάλο μερίδιο ευθύνης μοιάζει να έχει ο συνεταίρος του. Ο μικρός γιος του τελευταίου θα βρεθεί στην αποθήκη και η Μυρτώ θα αποφασίσει να τον κρατήσει «όμηρο» για τα όσα ο πατέρας του προκάλεσε στο δικό της.

«Barbie: Η Πριγκίπισσα και η Ποπ Σταρ»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ζέκι Νόρτον

Στο «Barbie: Η Πριγκίπισσα και η Ποπ Σταρ» του Ζέκι Νόρτον η ξανθιά κούκλα πρωταγωνιστεί ως η πριγκίπισσα Τόρι, η οποία ονειρεύεται να ξεφύγει από τη ζωή στο κάστρο και να ζήσει διασκεδαστικά όπως η αγαπημένη της ποπ σταρ Κέιρα.

Όταν η τελευταία έρχεται στο κάστρο για να δώσει συναυλία, οι δυο τους γίνονται αμέσως φίλες και -με τη βοήθεια του μαγικού μικρόφωνου της Κέιρα και της μαγικής βούρτσας μαλλιών της Τόρι- καταφέρνουν να πάρει η μία τη μορφή της άλλης και να ζήσουν το όνειρό τους, χωρίς κανείς να το καταλάβει.