Στο ρόλο ενός δικτάτορα βρίσκεται ο διάσημος κωμικός Σάσα Μπάρον Κόεν, στη νέα, ομώνυμη ταινία που κάνει πρεμιέρα απόψε. Κρίνοντας από τις παλιότερες δουλείες του ηθοποιού, το γέλιο είναι εγγυημένο.

Πρεμιέρα κάνουν ακόμη οι γαλλικές ταινίες «Ο σεφ και ο σεφ του» και τα «17 Κορίτσια».

Η κινηματογραφική εβδομάδα ολοκληρώνεται με την περιπετειώδη ταινία «Ο Προστάτης» καθώς και την επανέκδοση του κλασικού φιλμ του ’44 «Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα».

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα καθώς και τα trailer τους:

«Ο Δικτάτορας»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Λάρι Τσαρλς με τους: Σάσα Μπάρον Κοέν, Άννα Φάρις, Μπεν Κίνγκσλεϊ

Ο στρατηγός ναύαρχος Αλαντίν ταξιδεύει στην έδρα του ΟΗΕ για να πείσει τη διεθνή κοινή γνώμη ότι οι μέθοδοί διακυβέρνησης που ακολουθεί δεν είναι και οι πιο… αντιδημοκρατικοί. Εκεί όμως πέφτει θύμα πλεκτάνης και βρίσκεται μόνος του και… ξυρισμένος στη Νέα Υόρκη, με μοναδικό στήριγμα την κοινωνική ακτιβίστρια Ζόι.

«Ο σεφ και ο σεφ του»

Γαλλο-ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Ντανιέλ Κοέν με τους: Ζαν Ρενό, Μίκαελ Γιουν, Ραφαέλ Αγκογιέ

Ο αυτοδίδακτος μάγειρας Τζακί προσπαθεί να εμφυσήσει στους πελάτες των λαϊκών εστιατορίων τις υψηλές αξίες της γαστρονομίας με πενιχρά αποτελέσματα. Από την άλλη, ο διάσημος σεφ Αλεξάντρ Λαγκάρντ βλέπει την έμπνευσή του να τον εγκαταλείπει. Η τύχη θα φέρει τους δυο outsider πρωταγωνιστές στην ίδια κουζίνα με κοινό σκοπό να διασώσουν το κύρος του διάσημου εστιατορίου.

«17 Κορίτσια»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μιριέλ Κουλέν, Ντελφίν Κουλέν με τους: Λουίς Γκρινμπέργκ, Ζιλιέτ Νταρς, Ροζάν Ντουράν, Εστέρ Γκαρέλ

Ακολουθώντας το παράδειγμα της δημοφιλούς Καμίλ, μια ομάδα μαθητριών αποφασίζει να εγκυμονήσει ταυτόχρονα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία μιας επαρχιακής πόλης της Γαλλίας.

«Ο Προστάτης»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπόαζ Γιάκιν με τους: Τζέισον Στέιθαμ, Τζέιμς Χονγκ, Κρις Σάραντον, Κάθριν Τσαν

Ένας πρώην μπάτσος και νυν παλαιστής, κατατρεγμένος από τη ρώσικη μαφία, θα εναποθέσει την τελευταία του ελπίδα στη δωδεκάχρονη αριθμομνήμονα Μέι, η οποία εργάζεται για την κινεζική Τριάδα και καταδιώκεται από διεφθαρμένους αστυνομικούς και έναν πολυεθνικό στρατό νονών.

«Αρσενικό Και Παλιά Δαντέλα»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Φρανκ Κάπρα με τους: Κάρι Γκραντ, Πρισίλα Λέιν , Ρέιμοντ Μάσεϊ

Ο ορκισμένος εργένης Μόρτιμερ Μπρούστερ αποφασίζει να αλλαξοπιστήσει και να παντρευτεί την αγαπημένη του Ελέιν. Όταν φτάνει στο πατρικό του για να ανακοινώσει τα χαρμόσυνα στις γλυκύτατες θείες του έρχεται αντιμέτωπος με μια σειρά μακάβριων αποκαλύψεων.