Ο άνθρωπος-αράχνη, ο πασίγνωστος ήρωας της Marvel, Spider-Μan επιστρέφει απόψε στις σκοτεινές αίθουσες με τη νέα ταινία «The Amazing Spider-man» που ξεκινάει να προβάλλεται τόσο σε 2D, όσο και σε 3D.

Η κινηματογραφική εβδομάδα περιλαμβάνει ακόμη δύο νέες ταινίες: Πρόκειται για το «Κυνηγοί Κεφαλών», ένα νορβηγικό θρίλερ βασισμένο σε best-seller του Τζο Νέσμπο, καθώς και το «Γράψε Λάθος», την ισραηλινή ταινία που κέρδισε βραβείο σεναρίου στις Κάννες και είχε υποψηφιότητα για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

Όπως είναι φυσικό λόγω εποχής, η εβδομάδα περιλαμβάνει και δύο επανεκδόσεις κλασσικών ταινιών. Αυτές είναι το «Notorious» του Χίτσκοκ και το «Οι Άντρες Προτιμούν τις Ξανθιές» με τη Μέριλιν Μονρόε.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα καθώς και τα trailer τους:

«The Amazing Spider-man»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ με τους: Άντριου Γκάρφιλντ, Έμα Στόουν, Ρις Ίφανς, Μάρτιν Σιν, Ντένις Λίρι

Αναζητώντας την αλήθεια για το παρελθόν του και την εξαφάνιση των γονιών του, ένας ντροπαλός έφηβος μεταμορφώνεται σε σούπερ ήρωα και έρχεται αντιμέτωπος με μια θανάσιμη απειλή για τη Νέα Υόρκη.

«Γράψε Λάθος»

Ισραηλινή ταινία, σκηνοθεσία Γιόζεφ Σένταρ με τους: Λίορ Ασκενάζι, Σλόμο Μπαρ-Αμπά, Αλίζα Ροζέν

Ο Ελιέζερ και ο Ούριελ Σκόλνικ, πατέρας και γιος, είναι καθηγητές των ταλμουδικών σπουδών με ανταγωνιστική σχέση χρόνων, την οποία θα κορυφώσει η απονομή ενός σπουδαίου ακαδημαϊκού βραβείου.

«Κυνηγοί Κεφαλών»

Νορβηγική ταινία, σκηνοθεσία Μόρτεν Τίλντουμ με τους: Άξελ Χένι, Νικολάι Κόστερ – Βαλντάου, Νικολάι Κόστερ – Βαλντάου

«Κυνηγός» στελεχών για πολυεθνικές, ο Ρόγκερ ζει μια πολυτελή ζωή, την οποία συντηρεί κλέβοντας πολύτιμους πίνακες. Όλα θα αλλάξουν όμως, όταν θα επιχειρήσει να αποσπάσει έναν Ρούμπενς από έναν πρώην μισθοφόρο που έχει σχέσεις με τη γυναίκα του.

«Notorious»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ με τους: Κάρι Γκραντ, Ινγκριντ Μπέργκμαν, Κλοντ Ρέινς, Λούις Κάλχερν

Η υπεράνω πάσης υποψίας Αλίσια Χούμπερμαν προσλαμβάνεται από τις αμερικανικές αρχές για να διεισδύσει σε μια ομάδα ναζί που έχει καταφύγει στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Μια σειρά παρεξηγήσεων θα απομακρύνουν σταδιακά τη γενναία ηρωίδα από τον γοητευτικό πράκτορα Ντέβλιν, τον άνθρωπο που την έχει σύρει σ’ αυτό το ριψοκίνδυνο παιχνίδι και τον οποίο έχει ερωτευθεί παράφορα.

«Οι Άντρες Προτιμούν τις Ξανθιές»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Χάουαρντ Χοκς με τους: Μέριλιν Μονρόε, Τζέιν Ράσελ, Τσαρλς Κόμπερν

Δυο showgirls αποφασίζουν να πάνε στο Παρίσι σε αναζήτηση πλούσιων συζύγων.