Πρεμιέρα κάνει σήμερα το πολυαναμενόμενο μιούζικαλ «Rock of Ages» με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ. Φόντο της ταινίας η μουσική σκηνή της δεκαετίας του ’80 και οι ήχοι των Journey, Foreigner, Styx, Twisted Sister, Pat Benatar και άλλων.

Στην κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα, ξεχωρίζει ακόμη η αστυνομική περιπέτεια «Στα Όρια», βάση για την οποία αποτέλεσε το πολύκροτο σκάνδαλο «Rampart» που ξέσπασε στο Λος Άντζελες, στα τέλη του ’90.

Μια αργεντίνικη κομεντί καθώς και δύο γαλλικά φιλμ, είναι επίσης επιλογές που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του σινεφίλ κοινού. Η εβδομάδα ολοκληρώνεται με την επανέκδοση του κλασσικού –πλέον- θρίλερ «Το Ακρωτήρι του Φόβου».

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα καθώς και τα trailer τους:

«Rock of Ages»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άνταμ Σάνκμαν με τους: Τομ Κρουζ, Άλεκ Μπάλντουιν, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Ντιέγκο Μπονέτα, Τζούλιαν Χάου

Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι προσπαθούν να κάνουν καριέρα ως ροκ τραγουδιστές, πιάνοντας δουλειά στο μυθικό κλαμπ «Bourbon Room» του Λος Άντζελες το 1987.

«Στα Όρια»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Όρεν Μούβερμαν με τους: Γούντι Χάρελσον, Ρόμπιν Ράιτ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Μπεν Φόστερ

Στο Λος Άντζελες του 1999 ένας βετεράνος αστυνομικός συλλαμβάνεται από τις κάμερες να χτυπά με υπερβολική βιαιότητα έναν ύποπτο. Η έρευνα που διεξάγεται θα φέρει στο προσκήνιο το σκοτεινό προσωπικό κι επαγγελματικό παρελθόν του.

«Μεσοτοιχίες»

Αργεντίνικη ταινία, σκηνοθεσία Γκουστάβο Ταρέτο με τους: Πιλάρ Λόπεζ ντε Αγιάλα, Χαβιέρ Ντρόλας, Ινές Εφρόν

Η Μαριάνα και ο Μαρτίν, μια αρχιτέκτονας που επιμελείται βιτρίνες καταστημάτων κι ένας web designer, είναι δύο νέοι με αδιέξοδη συναισθηματική ζωή, οι οποίοι μένουν στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο του Μπουένος Άιρες. Δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, μέχρι…

«Ούτε στον Εχθρό μου!»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Αν Φοντέν με τους: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Μπενουά Πελβούρ, Αντρέ Ντισολιέ

Ο γιος μιας συντηρητικής διευθύντριας μεγάλης γκαλερί κι εκείνος ενός άξεστου μικροαπατεώνα-ανθρώπου για όλες τις δουλειές είναι πολύ καλοί φίλοι, γεγονός που αναγκάζει τους αταίριαστους γονείς τους να αποκτήσουν μια εντελώς απρόβλεπτη σχέση.

«Αντίο Βασίλισσα»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μπενουά Ζακό με τους: Νταϊάν Κρούγκερ, Λιά Σεϊντού, Βιρζινί Λεντουαγιέν, Ξαβιέ Μποβουά

Ενώ η γαλλική επανάσταση ξεσπά, μια νεαρή αναγνώστρια της Μαρίας Αντουανέτας αποφασίζει να μην εγκαταλείψει τις Βερσαλλίες, αλλά να μείνει μέχρι τέλους πιστή στη βασίλισσά της.

«Το Ακρωτήρι του Φόβου»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζ. Λι Τόμσον με τους: Γκρέγκορι Πεκ, Ρόμπερτ Μίτσαμ, Μάρτιν Μπάλσαμ, Πόλι Μπέργκεν

Ένας αποφυλακισθείς κατάδικος τρομοκρατεί την οικογένεια του δικηγόρου ο οποίος είχε καταθέσει εναντίον του σε μια υπόθεση σεξουαλικού εγκλήματος.