Το Moon Knight ήταν ένα από τα πιο αναμενόμενα πρότζεκτ της Marvel και δικαιολογημένα μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα πιο πρωτότυπα και σίγουρα επιτυχημένα. Ο ερχομός αυτού του νέου ήρωας στο MCU ανοίγει την πόρτα για πολλές ιστορίες και η δουλειά του Oscar Isaac στην σειρά είναι κάτι που σίγουρα κλέβει τις εντυπώσεις.

Έχοντας ολοκληρώσει μόλις την 1η σεζόν της σειράς πάμε να δούμε που πετυχαίνει και που χρειαζόταν βελτίωση.

Η σειρά ξεκινάει γνωρίζοντας μας τον Steven Grant, έναν απλό καθημερινό άνθρωπο ο οποίος όμως έχει κάποια σοβαρά προβλήματα. Ο Steven φαίνεται να πάσχει από διαταραχή προσωπικότητας και έχει έντονες διαταραχές ύπνου αλλά και φυσικά στον χαρακτήρα του. Και ενώ εκείνος είναι ένας ήσυχος άνθρωπος που αποφεύγει την βία το άλλο του μισό ο Marc Spector έχει κλείσει ένα είδους συμφωνία με τον Khonshu έναν Αιγύπτιο Θεό και τον υπηρετεί ως «Moon Knight».

Ο Steven και ο Marc θα μπλεχτούν στα σχέδια ενός οπαδού της θεάς Ammit, ο λόγος για τον Arthur Harrow του Ethan Hawk. Ο Harrow έχει στόχο να επαναφέρει στην ζωή την θεά Ammit και να ξεκινήσει την κρίση της ανθρωπότητας, όπου θα αποφασιστεί ποιος αξίζει να ζει και ποιος όχι. Η αποστολή του Moon Knight δεν θα είναι εύκολη καθώς πέρα από τον Harrow θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την εσωτερική του διαμάχη. Με φόντο την αρχαία αιγυπτιακή μυθολογία η σειρά μας προσφέρει ένα ψυχεδελικό ταξίδι με αρκετές ανατροπές και φυσικά δράση.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το Moon Knight έχει μια μοναδική αισθητική ως σειρά και ο τρόπος που παρουσιάζεται η αιγυπτιακή κουλτούρα είναι εξαιρετικός. Σκηνοθετικά είναι τόσο προσεγμένο και οι λεπτομέρειες της σειράς κάνουν την διαφορά. Από την μουσική επένδυση μέχρι τους τίτλους τέλους του επεισοδίου είναι όλα τόσο καλοφτιαγμένα που δεν μπορείς να μην το παρατηρήσεις. Η μετάβαση του Steven/Marc σε Mr. Knight/ Moon Knight είναι σίγουρα επική και αρκετές φορές προσδίδουν μια δόση χιούμορ στην σειρά που της δίνει την ταυτότητα της Marvel που ξέρουμε. Να πω πως οι στολές και ο τρόπος που «κινούνται» μου θύμισαν αρκετά τον Deadpool και βάζω στοίχημα αυτοί οι δύο θα έκαναν τρομερή παρέα.

Από την σειρά ίσως να ήθελα λίγες παραπάνω σκηνές μάχης ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα τις ικανότητες του ήρωα, ωστόσο όσες είχαμε ήταν απολαυστικές και αρκετά πιο σκληρές από ότι μας έχει συνηθίσει η Marvel καθώς ο Moon Knight αμφιταλαντεύεται στο φάσμα του ήρωα ή του εκδικητή. Βέβαια το σενάριο μπορεί σε κάποια σημεία να αποφεύγει την έντονη δράση χρησιμοποιεί όμως τα ψυχικά τραύματα με έναν πολύ έξυπνο τρόπο και αυτό την κάνει να ξεχωρίζει στο είδος των υπέρ ηρωικών σειρών. Όσων αφορά τους δευτερεύοντες χαρακτήρες μπορώ να πω πως έδεσαν όμορφα στην σειρά και την ιστορία της απλά νιώθω πως δεν έχουν μέλλον στο MCU, ελπίζω η Marvel να με διαψεύσει.

Ερμηνευτικά ο Oscar Isaac είναι απερίγραπτα καλός και πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε το ποσό φυσικά και εύκολα του βγήκε η εναλλαγή ανάμεσα στις προσωπικότητες του χαρακτήρα του. Μπορούσες από ένα βλέμμα ή μια ατάκα να καταλάβεις ποια πλευρά του εαυτού του έχει έρθει στην επιφάνεια και αυτό ήταν εντυπωσιακό. Επίσης να πούμε πως χάρισε έντονες στιγμές δράματος στο 5ο επεισόδιο της σειράς που για εμένα η ερμηνεία του αξίζει βραβείο. Ο Ethan Hawk είναι ένα εξίσου δυνατό χαρτί στο Cast της σειράς και είναι ένας απολαυστικός Villain ωστόσο δεν μπορώ να πω πως το σενάριο με έκανε να τον πάρω στα σοβαρά ως μια τόσο μεγάλη απειλή.

Τέλος έχοντας δει το φινάλε της σεζόν ένιωσα πως υπήρχε μια μεγάλη βιασύνη στο τελευταίο επεισόδιο προκειμένου να κλείσει η ιστορία, και ενώ το φινάλε είναι οπτικά όμορφο όσων αφορά την ιστορία ένιωσα πως ήθελα λίγο ακόμη. Γενικά δεν κατάλαβα την βιασύνη των 6 επεισοδίων και πιστεύω πως 2 (τουλάχιστον) ακόμη επεισόδια θα παρουσίαζαν καλύτερα το κλείσιμο της σειράς και ίσως έδιναν και κάποιο hint για το που και αν θα ξαναδούμε τον Moon Knight στο MCU. Για την ώρα μπορούμε απλά να ελπίζουμε πως η σειρά θα λάβει ανανέωση για 2η σεζόν καθώς τόσο ο Moon Knight όσο και ο Oscar Isaac έχουν πολλά να προσφέρουν στο MCU.