6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ
HEREAFTER

Ο Ματ Ντέιμον (Ιnvictus και Bourne franchise) πρωταγωνιστεί στην ταινία “Hereafter” σε σκηνοθεσία του Κλιντ Ίστγουντ (Million Dollar Baby, Unforgiven) και σε σενάριο του Πίτερ Μόργκαν (Frost/Nixon, The Queen).
Η ταινία “Hereafter” αφηγείται την ιστορία τριών ανθρώπων που τους στοιχειώνει ο θάνατός με διαφορετικούς τρόπους. Ο Τζορτζ (Ματ Ντέιμον) είναι ένας Αμερικανός υπάλληλος γραφείου που αισθάνεται να έχει μία ιδιαίτερη σύνδεση με τη ζωή μετά θάνατον. Στην άλλη άκρη του κόσμου, η Μαρί (Σεσίλ ντε Φρανς), μία Γαλλίδα δημοσιογράφος είχε φτάσει πολύ κοντά στο θάνατο, κάτι που έχει ταράξει όλη της τη ζωή. Και ο Μάρκους (Τζορτζ Μακλάρεν και Φράνκι Μακλάρεν), ένας μαθητής σχολείου από το Λονδίνο που χάνει τον πιο κοντινό του άνθρωπο, αναζητά απεγνωσμένα απαντήσεις. Ο καθένας τους αναζητά την αλήθεια. Οι ζωές τους θα διασταυρωθούν και θα αλλάξουν για πάντα εξαιτίας αυτού που πίστευαν ότι υπάρχει ή πρέπει να υπάρχει μετά το θάνατο.

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Σεσίλ ντε Φρανς, Τζόρτζ ΜακΛάρεν, Φράνκι ΜακΛάρεν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ

6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

LONDON BOULEVARD

Ένα πρώην κατάδικος από το Νότιο Λονδίνο (Κόλιν Φάρελ) προσπαθεί να κάνει νέα αρχή σαν βοηθός μιας νεαρής ηθοποιού (Κίρα Νάιτλι), με την οποία δε θα αργήσει να κάνει σχέση. Το «London Boulevard» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Κεν Μπρούεν, ενός από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας των τελευταίων δέκα χρόνων, ενώ η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Γουίλιαμ Μόναχαν, βραβευμένου με Όσκαρ Σεναρίου για την ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε, «The Departed». Πρωταγωνιστές η Κίρα Νάιτλι (υποψήφια για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου το 2005, για το «Pride & Prejudice») και ο Κόλιν Φάρελ, ο οποίος το 2009 κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Ερμηνείας σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ για την ταινία «In Bruges». Το βιβλίο έχει χαρακτηριστεί σαν μια αριστουργηματική δουλειά ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας των τελευταίων 20 χρόνων.

Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Μόναχαν
Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φάρελ, Κίρα Νάιτλι, Ρέι Γουίνστοουν, Ντέιβιντ Θιούλις, Άνα Φρίελ

13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΟΥ ΜΟΝΠΕΝΣΙΕ
THE PRINCESS OF MONTPENSIER

Γαλλία, 1562. Ο πόλεμος ανάμεσα σε Καθολικούς και Προτεστάντες μαίνεται υπό συνθήκες δολοπλοκιών και διαρκώς μεταβαλλόμενων συμμαχιών. Η Μαρί ντε Μεζιέρ (Μελανί Τιερί), μια όμορφη νεαρή γυναίκα αριστοκρατικής καταγωγής και ο Ανρί ντε Γκίζ (Γκασπάρ Ουλιέ), ένας από τους πιο ατρόμητους ήρωες του βασιλείου, είναι ερωτευμένοι, αλλά ο πατέρας της Μαρί την έχει ήδη λογοδόσει με τον Πρίγκιπα του Μονπενσιέ (Γκρεγκουάρ Λεπρίνς-Ρινγκέ).

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ορισμένοι από τους ανερχόμενους αστέρες του Γαλλικού κινηματογράφου: ο Γκασπάρ Ουλιέ («Hannibal Rising»), ο Γκρεγκουάρ Λεπρίνς-Ρινγκέ («Love Songs») και ο Ραφαέλ Περσονάζ («Blame It On Fidel») είναι οι τρεις αντίπαλοι που μάχονται για την καρδιά της Πριγκίπισσας, την οποία ενσαρκώνει η Μελανί Τιερί (Βραβείο Cesar 2010 Καλύτερης Ανερχόμενης Ηθοποιού).

Μετά από 20 κινηματογραφικές ταινίες στην 35ετή καριέρα του, με διεθνή βραβεία κοινού και κριτικών σε όλο τον κόσμο (Κάννες, Βερολίνο, BAFTA, Cesar, υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα κλπ.), ο σκηνοθέτης Μπερτράν Ταβερνιέ επιστρέφει με την ταινία, «The Princess of Montpensier», μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος «Madame de la Fayette».

Σκηνοθεσία: Μπερτράν Ταβερνιέ
Πρωταγωνιστούν: Μελανί Τιερί, Γκασπάρ Ουλιέ, Γκρεγκουάρ Λεπρίνς-Ρινγκέ, Ραφαέλ Περσονάζ

20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ

SEASON OF THE WITCH

Ο Ντόμινικ Σένα («Gone in 60 Seconds», «Whiteout», «Swordfish») σκηνοθετεί για δεύτερη φορά τον Νίκολας Κέιτζ (βραβευμένο με Όσκαρ ερμηνείας στην ταινία «Leaving Las Vegas»), μετά τη συνεργασία τους στο «Gone in 60 Seconds». Τα αυτοκίνητα υψηλών ταχυτήτων δίνουν τη θέση τους αυτή τη φορά, σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο. Βρισκόμαστε στον 14ο αιώνα. Ένας ιππότης (Νίκολας Κέιτζ) αναλαμβάνει να μεταφέρει με ασφάλεια ένα νεαρό κορίτσι (Κλερ Φόι) που όλοι υποπτεύονται ότι είναι η μάγισσα που ευθύνεται για το ξέσπασμα της Μαύρης Πανούκλας.

Σκηνοθεσία: Ντόμινικ Σένα
Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Κέιτζ, Ρον Πέρλμαν, Κλερ Φόι

27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

THE FIGHTER

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία «The Fighter» διηγείται την σχέση δυο αδερφών μποξέρ, με φόντο τον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και αδυσώπητο κόσμο του μποξ. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Κρίστιαν Μπέιλ («Batman Begins», «The Dark Knight», «Terminator: Salvation»), στο ρόλο του Ντίκι Έκλαντ, ενός μποξέρ από την Μασαχουσέτη που κατέληξε να εθιστεί στο κρακ και την κοκαΐνη. Συμπρωταγωνιστής του Μπέιλ, είναι ο Μαρκ Γουόλμπεργκ («The Departed», «Max Payne»), ως ο «Ιρλανδός» Μίκι Γουόρντ. Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ («Three Kings»).

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ
Πρωταγωνιστούν:
Κρίστιαν Μπέιλ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Έιμι Άνταμς

27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

YOGI BEAR

Ο Yogi Bear, το αγαπημένο «άτακτο» αρκουδάκι έρχεται στη μεγάλη οθόνη σε 3D. Το Τζέλιστοουν Παρκ έχει αρχίσει να έχει αναδουλειές, έτσι ο πλεονέκτης Δήμαρχος Μπράουν αποφασίζει να το κλείσει και να πουλήσει τη γη. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος δεν θα μπορεί πια να απολαμβάνει την ομορφιά της υπαίθρου και ακόμα χειρότερα, ο Yogi και ο Boo Boo θα εκδιωχθούν από το μοναδικό σπίτι που έχουν γνωρίσει ποτέ. Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του, ο Yogi θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι «εξυπνότερος από μια μέση αρκούδα», καθώς μαζί με τον Boo Boo θα προσπαθήσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον αλλοτινό εχθρό τους, Ρέιντζερ Σμιθ, προκειμένου να βρουν έναν τρόπο να σώσουν το Πάρκο. Στο «Yogi Bear» που θα δούμε σε 2D και 3D αίθουσες, δανείζουν τις φωνές τους ο Νταν Ακρόιντ (Yogi Bear), ο Τζάστιν Τίμπερλέικ (Boo Boo Bear) και η Κριστίν Τέιλορ (Cindy Bear).

Tips
Ο Yogi Bear έκανε ντεμπούτο στη σειρά κινουμένων σχεδίων «The Huckleberry Hound Show».
Ήταν τόσο δημοφιλής χαρακτήρας που το 1961 απέκτησε τη δική του εκπομπή («The Yogi Bear Show»).

Σκηνοθεσία: Έρικ Μπρέβιγκ
Πρωταγωνιστούν: Νταν Ακρόιντ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Κριστίν Τέιλορ, Άννα Φάρις

3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ
UNKNOWN

Ένα τροχαίο ατύχημα στο Βερολίνο αφήνει τον Δρ. Μάρτιν Χάρις (Λίαμ Νίσον) σε κώμα. Όταν λίγο καιρό μετά, θα συνέλθει, ανακαλύπτει ότι η σύζυγός του (Τζένιουαρι Τζόουνς) δεν τον αναγνωρίζει πια, ενώ ένας άλλος άνδρας (Έινταν Κουίν) έχει κλέψει την ταυτότητά του. Οι Αρχές τον αγνοούν και τον αντιμετωπίζουν με δυσπιστία. Με την απρόσμενη βοήθεια μιας μάλλον απίθανης συμμάχου (Νταϊάν Κρούγκερ), ο Μάρτιν θα εμπλακεί σε ένα φονικό μυστήριο που θα τον κάνει να αμφισβητήσει την πνευματική του υγεία, την ταυτότητά του, αλλά ταυτόχρονα θα συνειδητοποιήσει μέχρι πού είναι ικανός να φτάσει προκειμένου να αποκαλύψει την αλήθεια.

Σκηνοθεσία: Ζομ Κολέτ Σερά
Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Ντιάν Κρούγκερ, Έινταν Κουίν, Φρανκ Λανγκέλα, Τζένιουαρι Τζόουνς

17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

RABBIT HOLE

Η Μπέκα (Νικόλ Κίντμαν, βραβευμένη με Όσκαρ για την ταινία «The Hours») και ο Χάουι Κόρμπετ (Άαρον Έκχαρτ) είναι ένα ευτυχισμένο παντρεμένο ζευγάρι. Ο τέλειος κόσμος τους γκρεμίζεται μια για πάντα, όταν ένα αυτοκίνητο σκοτώνει τον γιο τους, Ντάνι. Η Μπέκα, πρώην στέλεχος σε μεγάλη εταιρία που εγκατέλειψε τη θέση της για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της, προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει την ύπαρξή της στη σουρεαλιστική ατμόσφαιρα που φτιάχνουν οι καλοπροαίρετοι συγγενείς και φίλοι. Τα βιώματα της Μπέκα, οδυνηρά, ενοχλητικά, αστεία, την σπρώχνουν να βρει παρηγοριά σε μια μυστηριώδη σχέση με έναν περίεργο, νεαρό δημιουργό κόμικ, τον Τζέισον – το νεαρό οδηγό που σκότωσε το γιο της. Η εμμονή της Μπέκα με τον Τζέισον, την ανακουφίζει από τις αναμνήσεις του Ντάνι, την ίδια στιγμή που ο Χάουι βυθίζεται στο παρελθόν και αναζητά καταφύγιο σε άλλες γυναίκες, οι οποίες του προσφέρουν αυτό που δεν μπορεί η σύζυγος του.

Ο σκηνοθέτης του «Rabbit Hole», Τζον Κάμερον Μίτσελ είναι ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης των «Shortbus» και «Hedwig and the Angry Inch». Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Ντέιβιντ Λίντσεϊ-Αμπέρ, για το οποίο ο συγγραφέας κέρδισε Βραβείο Πούλιτζερ το 2007. Το έργο έχει προταθεί για αρκετά Βραβεία Τόνι, ενώ η πρωταγωνίστρια του «Sex and the City», Σίνθια Νίξον, κέρδισε Βραβείο Τόνι Γυναικείας Ερμηνείας για την παράσταση που είχε ανέβει το 2006, στην Νέα Υόρκη.

Σκηνοθεσία: Τζον Κάμερον Μίτσελ
Πρωταγωνιστούν: Νικόλ Κίντμαν, Άαρον Έκχαρτ, Νταιάν Γουέστ, Τάμι Μπλάνσαρντ