Το όνομα του Άντονι Χόπκινς για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου δεν ήταν φέτος φαβορί, όλοι περίμεναν πως θα πήγαινε στον εκλιπόντα Τσάντγουικ Μπόουζμαν.

Ακόμα και ο ίδιος ο Χόπκινς εμφανίστηκε έκπληκτος στο βίντεο για την απροσδόκητη νίκη του, αποδεχόμενος το βραβείο από το σπίτι του.

Το μήνυμα, που μεταδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, δείχνει έναν χαμογελαστό αλλά ξεκάθαρα έκπληκτο Χόπκινς να ευχαριστεί την Ακαδημία και να αποτίει φόρο τιμής στον αδικοχαμένο ηθοποιό.

«Είμαι εδώ στη γενέτειρά μου, την Ουαλία», είπε ο 83χρονος Χόπκινς, «στα 83 μου χρόνια, δεν περίμενα να πάρω αυτό το βραβείο. Πραγματικά δεν το περίμενα. Είμαι πολύ ευγνώμων στην Ακαδημία. Θέλω να αποδώσω τιμές στον Τσάντγουικ Μπόουζμαν, ο οποίος έφυγε από κοντά μας τόσο νωρίς. Πραγματικά δεν το περίμενα αυτό, αισθάνομαι πολύ προνομιούχος και ευλογημένος».

Ο Χόπκινς ευχαρίστησε ακόμα τον σκηνοθέτη του «Πατέρα», Φλόριαν Ζέλερ, τη σύζυγό του και την οικογένειά του.

Είναι το δεύτερο Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον σημαντικό ηθοποιό, 29 χρόνια μετά τη βράβευσή του για τον ρόλο του στη «Σιωπή των Αμνών».

Είναι ταυτοχρόνως και ο γηραιότερος ηθοποιός που τιμάται ποτέ με Όσκαρ, κλέβοντας το ρεκόρ από τον Κρίστοφερ Πλάμερ, ο οποίος τιμήθηκε το 2008 με Όσκαρ Β’ Ανδρικού, στα 82 του χρόνια.