Με τον καιρό να είναι ακόμη καλός, αδράξτε την ευκαιρία και κανονίστε έξοδο για ελληνικές γεύσεις σε καθιερωμένα ταβερνάκια στο κέντρο.

Τα τραπεζάκια στους πεζόδρομους γεμίζουν με νόστιμους μεζέδες και πιάτα που ευωδιάζουν, για λουκούλλεια γεύμα δίχως τελειωμό.

Το Στέκι του Ηλία

Στον πεζόδρομο που συνδέει τα Πετράλωνα με το Θησείο, Το στέκι του Ηλία λειτουργεί από το 1981 επί της Θεσσαλονίκης, ενώ δέκα χρόνια αργότερα επεκτάθηκε και επί της Επταχάλκου. Στην οικογενειακή ταβέρνα προσέρχονται κυρίως για τα φημισμένα παϊδάκια και το τζατζίκι της, την αρνίσια συκωταριά και τα μπιφτέκια, καθώς και τις φρεσκοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες.

Ροζαλία

Συνώνυμη με τον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 54) στα Εξάρχεια, η Ροζαλία αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του κέντρου από το 1978. Η παραδοσιακή ταβέρνα με την φημισμένη της αυλή (με ανοιγοκλειόμενη οροφή αναλόγως τον καιρό), φέρνει τα ορεκτικά σε δίσκο για να διαλέξετε εκείνα της αρεσκείας σας. Μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά και μαγειρευτά.

Φίλεμα

Καθιερωμένη στάση στον πεζόδρομο της Ρόμβης (νο 9), για μεζεδάκια από την ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα. Προτάσεις με βάση το κρέας (κυρίως) αλλά και πιάτα ημέρας, για τους μερακλήδες του κέντρου. Κεφτεδάκια Φίλεμα, παστουρμαδόπιτα, πικάντικο λουκάνικο, χοιρινά μπριζολάκια στις επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε.