Αγαπημένες διευθύνσεις στην πόλη, που προσφέρουν κάτι παραπάνω από τα υπόλοιπα μπαράκια της Αθήνας. Εξειδίκευση σε ένα συγκεκριμένο ποτό.

Δείτε ποια στέκια ειδικεύονται στο τζιν, το ρούμι, το ουίσκι και το βερμούτ και την επόμενη φορά θα γνωρίζετε που να απευθυνθείτε όταν θα θελήσετε να απολαύσετε ένα ποτό ή ένα cocktail με βάση κάποιο από τα παραπάνω.

CV Distiller

Ένα μπαρ με μεγάλη εξειδίκευση και γνώσεις στο ουίσκι στην καρδιά της πόλης (Χατζηγιάννη Μέξη 7, πίσω από το Χίλτον). Μια αξιοζήλευτη κάβα, από τις πιο πλήρεις σε ολόκληρη την πόλη, με εξεζητημένες και σπάνιες επιλογές σε μαλτ ουίσκι, φιλοξενεί φίνα αποστάγματα από διάφορες περιοχές του κόσμου όπως Σκωτία, Ιρλανδία, Ιαπωνία κ.α.

Αυτό που θα σας κερδίσει, επιπλέον, στο CV ο εξαιρετικής αισθητικής χώρος με την υπέροχη ατμόσφαιρα, την εντυπωσιακή μπάρα και τις ωραίες μουσικές.

Gin Joint

Οι λάτρεις του τζιν το έχουν καθιερώσει ήδη ως στέκι στην Πλατεία Καρύτση. Η μικρή του μπάρα προδιαθέτει για ποτό στα… όρθια, ενώ η ατμόσφαιρά του μεταφέρει στην εποχή της ποταπαγόρευσης. Η ενημερωμένη κάβα με premium spirits και τα πολύ προσεγμένα cocktails το συγκαταλέγουν ανάμεσα στα τοπ μπαράκια στο κέντρο της Αθήνας.

Baba Au Rum

Ένα από τα καλύτερα cocktail bars στην Αθήνα αλλά και του κόσμου, καθώς συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα World’s 50 Best Bars. Πρόκειται, λοιπόν, για το «παιδί» του αξιόλογου bartender Θάνου Προυναρούς, που έχει στιγματίσει τα βράδια και τα ποτήρια όποιου το έχει επισκεφτεί με ψαγμένα αποστάγματα και βραβευμένες επιλογές.

Το Baba Au Rum, στον πεζόδρομο της Κλειτίου στο κέντρο, διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ρούμι στην Ευρώπη και τους πιο ταλαντούχους mixologists στην μπάρα του. Ο χώρος είναι παρεΐστικος και χαρούμενος, το σέρβις άψογο και η μουσική ευχάριστη. Όσο για τα ποτά… Αρκεί να πείτε τι σας αρέσει γευστικά και όλες σας οι επιθυμίες θα μετατραπούν μαγικά σε κοκτέιλ!

Odori Vermouteria di Atene

Όπως «προδίδει» το όνομά του, αποτελεί την πρώτη βερμουτερία στην Ελλάδα. Μία επίσκεψη στο χώρο του αρκεί για να αποκομίσετε τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού σας μεταφέρει νοερά στα κλασικά vermouth bar της Ιταλίας (σε μια σύγχρονη εκδοχή), που πρωτοεμφανίστηκαν στο Τορίνο.

Το καθιερωμένο spot στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που είναι πάντοτε έτοιμο να σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις της κουζίνας του. Η πίτσα του κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες της πόλης, ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο που έχει έρθει κατευθείαν από τη Νάπολη και υμνεί την pizza napoletana.