Η νέα γενιά του VW Tiguan που θα παρουσιαστεί το 2015 θα έχει πολύ πιο δυναμική σχεδίαση η οποία θα παραπέμπει σε κουπέ, όπως άλλωστε φαίνεται από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε.

Από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, διακρίνεται ότι η νέα γενιά του VW Tiguan η οποία θα παρουσιαστεί το 2015 (ίσως και στα τέλη του 2014) δεν έχει καμία σχέση με το υπάρχον μοντέλο.

Το μπροστινό μέρος θα είναι πολύ πιο δυναμικό αποκαλύπτοντας την επόμενη έκφανση της σχεδιαστικής γλώσσας της Volkswagen, έντονες ακμές θα διατρέχουν το πλάι του αμαξώματος, ενώ στο πίσω μέρος η σχεδίαση θα παραπέμπει σε κουπέ –μία τάση άλλωστε που κερδίζει έδαφος το τελευταίο διάστημα (βλ BMW, Mercedes).

Όσον αφορά στις διαστάσεις του, αυτές θα κυμαίνονται στα όρια του υπάρχοντος με ελαφρώς μεγαλύτερο μήκος και μικρότερο ύψος. Φυσικά, η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί είναι η MQB του ομίλου, ενώ στον τομέα των κινητήρων, αρχικά η γκάμα θα αποτελείται από δύο κινητήρες βενζίνης (TSI) 1,4 και 1,8 λίτρων με απόδοση από 140 έως 220 ίππους, και δύο TDI 1,6 και 2 λίτρων απόδοσης από 110 έως 204 ίππους.

Μάλιστα, στα πλάνα της Volkswagen είναι να παρουσιάσει ένα χρόνο μετά και την υβριδική εκδοχή του, όπως και -αυτό είναι το σημαντικότερο-την τρίθυρη έκδοση η οποία θα έχει άκρως σπορτίφ προσανατολισμό.

Πηγή: autotriti.gr