Μία ακόμα σορός ομήρου εντοπίστηκε στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χάγκαρι, σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο.

Πρόκειται, σύμφωνα με τους Times of Israel, για τον 53χρονο Ρον Μπέντζαμιν, ο οποίος είχε απαχθεί από τη Χαμάς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου και λέγεται ότι σκοτώθηκε κοντά στο Μεφαλσίμ και μετέφεραν το σώμα του στη Γάζα.

Η σορός του ανακτήθηκε μαζί με αυτες της Σάνι Λουκ, του Ιτζάκ Γκελέρντερ και της Αμίτ Μπουσκίλα το βράδυ της Πέμπτης.

Το τελευταίο φωνητικό μήνυμα στην κόρη του

Τα ίχνη του Μπέντζαμιν χάθηκαν στις 07:30 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2023, όταν άφησε ένα φωνητικό μήνυμα σε μία από τις δύο κόρες του, που ταξίδευε τότε στο εξωτερικό. Της έλεγε ότι εξαιτίας του καταιγισμού ρουκετών από τη Χαμάς, επέστρεφε στο Ρεχόβοτ από μια προγραμματισμένη ομαδική ποδηλατοδρομία κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Εκείνο το πρωί, ο Μπέντζαμιν είχε ξεκινήσει στις 06:30 για να συναντηθεί με φίλους του για μια βόλτα με ποδήλατα κοντά στο Κιμπούτς Μπε’ερί. Όταν άκουσε τις σειρήνες, αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του. Μίλησε με τη σύζυγό του, Αγιελέτ, και άφησε ένα μήνυμα για την κόρη του και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.