Μήνυμα αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό και σαφέστατα καταδίκης της συνεχιζόμενης ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας έστειλε σήμερα από το Στρασβούργο η Διάσκεψη της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος, πρέσβης Πάνος Μπεγλίτης.

Ο Έλληνας Αντιπρόσωπος υπογράμμισε τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας του Συμβουλίου της Ευρώπης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι οι δύο οργανισμοί πρέπει να αναπτύξουν περαιτέρω συνέργειες, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της στρατηγικής διεύρυνσης της ΕΕ.

Όσον αφορά τον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έναν από τους βασικούς πυλώνες του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Π. Μπεγλίτης αναφέρθηκε στη σημασία των κοινωνικών δικαιωμάτων για την ενίσχυση της δημοκρατικής ασφάλειας και της κοινωνικής συνοχής, ενώ σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, τόνισε ότι «έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ως χώρα πρώτης γραμμής, για την επεξεργασία ενός νομικού εργαλείου για τη διακίνηση των μεταναστών. Ερωτηθείς τέλος από δημοσιογράφο για το θέμα του Κοσόβου, ο Π. Μπεγλίτης απάντησε ότι κατά την Υπουργική Διάσκεψη δεν συζητήθηκε τέτοιο θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ