Σε εξέλιξη βρίσκεται μια φρικιαστική υπόθεση παιδικής κακοποίησης στην Πενσυλβάνια, όπου ένας πατέρας μαζί με τη σύντροφό του βασάνισαν μέχρι θανάτου τη 12χρονη κόρη του άνδρα, με το παιδάκι να ζυγίζει μόλις 22 κιλά λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

Την περασμένη εβδομάδα ο 52χρονος Rendell Hoagland μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο την κόρη του, Malinda, καθώς τη βρήκε αναίσθητη στο δωμάτιο. Τότε, οι γιατροί κάλεσαν αμέσως την αστυνομία, διότι το παιδί έφερε μελανιές σε όλο του το σώμα, είχε έξι σπασμένα κόκαλα, κυρίως στα πλευρά, ζύγιζε 22 κιλά και είχε ανεπάρκεια σε πολλά όργανα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι η 12χρονη έκανε ποδήλατο και χτύπησε, γιατί έπεσε με το πρόσωπο πάνω σε ένα δέντρο χωρίς να φοράει κράνος. Οι ισχυρισμοί δεν έπεισαν όμως και έτσι συνελήφθη μαζί με τη 45χρονη σύντροφό του, Cindy Warren, ενώ η μικρή κατέληξε τρεις ώρες μετά τη νοσηλεία της.

Η 12χρονη Malinda

Η έρευνα που άνοιξε αποκάλυψε πως το παιδί σταμάτησε ξαφνικά να πηγαίνει σχολείο στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου και παρακολουθούσε διαδικτυακά τα μαθήματα, οπότε δάσκαλοι και συμμαθητές δεν μπορούσαν να διακρίνουν την κακοποίηση στο σώμα της.

Επίσης, στα κινητά των δύο ενηλίκων εντοπίστηκαν μηνύματα που αντάλλασσαν, στα οποία ανέλυαν ιδέες για να τη βασανίσουν, ενώ κρατούσαν βίντεο με τις φρικιαστικές στιγμές.

Ο Rendell Hoagland

Μεταξύ των βασανιστηρίων που υπέστη το παιδί, το άφηναν νηστικό, το έδεναν με αλυσίδα στον αστράγαλο και το ανάγκαζαν να τρέχει γύρω από τον εαυτό του, ενώ το έβριζαν και το χτυπούσαν διαρκώς, φροντίζοντας τα «καψόνια» να είναι καθημερινά. Εντούτοις, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν κακοποιήθηκε ο 9χρονος γιος της Cindy Warren, που μεγάλωσε επίσης μαζί τους.

Η Cindy Warren

Πλέον, το ζεύγος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά επίθεση, απαγωγή και άλλα συναφή, ενώ ορίστηκε εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

«Η Malinda υποβλήθηκε σε τέτοιο κακό και βασανιστήρια που κανένα παιδί δεν θα έπρεπε ποτέ να υποστεί… Μαζί θα αποδώσουμε δικαιοσύνη για τη Malinda», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας της υπόθεσης, Christopher L. de Barrena-Sarobe.