Διαιτητής στην Ολλανδία εντυπωσίασε με την απόφασή του να πανηγυρίσει μαζί με την ομάδα που νίκησε σε αγώνα που ο ίδιος σφύριζε, με συνέπεια η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να τον τιμωρήσει με ισόβιο αποκλεισμό.

Ο Γιαν Σμιτ ορίστηκε να είναι ο διαιτητής στον αγώνα της St. George με τη SV De Valken, η οποία κατά τη διάρκεια του αγώνα έμεινε με 7 παίκτες αφού υπήρξαν τέσσερις κόκκινες κάρτες σε παίκτες της.

Αποτέλεσμα ήταν η St. George να νικήσει τελικά και οι παίκτες της να πανηγυρίσουν έξαλλα κατά την απονομή του τροπαίου, όπου τη διαφορά έκανε ο… διαιτητής του αγώνα. Ο Σμιτ σήκωσε την κούπα, πανηγύρισε και τραγούδησε μαζί με τους νικητές, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί -και δεν ήταν για καλό- η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

«Έχουμε λάβει αρκετές καταγγελίες μετά τον αγώνα της Κυριακής. Σήμερα το πρωί τηλεφωνήσαμε στον κ. Σμιτ και του είπαμε ότι δεν επιτρέπεται πλέον να διαιτητεύει αγώνες. Περιμένουμε μια ουδέτερη στάση από έναν διαιτητή και ότι και οι δύο ομάδες αντιμετωπίζονται με σεβασμό», είπε ο εκπρόσωπός της, ανακοινώνοντας τον ισόβιο αποκλεισμό του διαιτητή.

Μια απόφαση που ο Γιαν Σμιτ θεωρεί γελοία πάντως… «Μπορώ να καταλάβω ότι η SV De Valken είναι απογοητευμένη με την εξέλιξη του αγώνα. Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, οι τέσσερις κόκκινες κάρτες που δόθηκαν ήταν όλες δικαιολογημένες. Πριν από τον αγώνα με έχουν ήδη ρωτήσει παίκτες από τη St. George αν ήθελα να φωνάξω ένα τραγούδι μετά. Το έχω κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν με άλλες ομάδες», ήταν τα λόγια του.