Με γκολ των Τάισον, Ζίβκοβιτς (2) και Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ συνέτριψε με 4-1 τον Παναθηναϊκό και μία αγωνιστική πριν το τέλος των play off της Stoiximan Super League είναι στην 1η θέση και στο +2 από την ΑΕΚ, η οποία την ίδια ώρα έχασε με 2-0 από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ για τους γηπεδούχους, αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Μπράντον Τόμας με συρτό σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Λοντίγκιν. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειχνε από τα πρώτα λεπτά τη διάθεσή της να πιέσει, δεν έλειψαν όμως και τα απρόοπτα, όπως ο τραυματισμός του Μουργκ, ο οποίος στο 19′ αντικαταστάθηκε από τον Κωνσταντέλια.

Δευτερόλεπτα μετά ο διεθνής άσος έπιασε μονοκόμματο σουτ, αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε σταθερά, με τους «πράσινους» να παίρνουν στη συνέχεια την κατοχή της μπάλας, αλλά να είναι ανούσιοι και να μην καταφέρνουν να απειλήσουν τον Κοτάρσκι. Μέχρι που ήρθε τελικά το γκολ που… έβαλε φωτιά στην Τούμπα.

Στο 37′ η άμυνα του Παναθηναϊκού έκανε λάθος και ο Κωνσταντέλιας πήρε και έδωσε στον Τάισον, που με σουτ από κοντά έκανε το 1-0 και ανέβασε τον ΠΑΟΚ στην 1η θέση της… live βαθμολογίας, αφού την ίδια ώρα η ΑΕΚ ήταν στο 0-0 με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».

Όλα, επομένως, πήγαιναν καλά για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι μπήκαν στο β’ μέρος με στόχο να καθαρίσουν το παιχνίδι και θα μπορούσαν να το κάνουν στο 61′ με το τρομερό σουτ του Μπάμπα που πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Η ομάδα του Λουτσέσκου άγγιξε το 2-0 σε αυτή τη φάση, αλλά δεν έγινε, και στο επόμενο λεπτό λίγο έλειψε να γίνει το 1-1 με το τετ α τετ του Σπόραρ, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε με το πόδι.

Λίγα λεπτά μετά η Τούμπα πανηγύρισε για το 1-0 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ και στο 70′ το κλίμα έγινε ακόμη καλύτερο μετά την ανατροπή του Σαμάτα από τον Γεντβάι, με τον Ζίβκοβιτς να εκτελεί το πέναλτι στο 72′ και να γράφει το 2-0. Ήταν η στιγμή που άπαντες πίστεψαν ότι το παιχνίδι κρίθηκε, ο Γερεμέγεφ όμως είχε άλλη άποψη και με κεφαλιά στο 78′, μετά τη μπαλιά του Μλαντένοβιτς, μείωσε σε 2-1.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ξανά στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος, ο ΠΑΟΚ, όμως, ήταν αποφασισμένος να πάρει τη νίκη και τελικά το έκανε με εμφατικό τρόπο: 3-1 στο 89′ με ωραίο τελείωμα του Βιεϊρίνια εντός περιοχής, 4-1 στο 92′ με κοντινή προσπάθεια του Ζίβκοβιτς μετά το γύρισμα από δεξιά και την Κυριακή το πρόγραμμα λέει… τελικό πρωταθλήματος με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης»!

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (81′ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (81′ Βιεϊρίνια), Μουργκ (19′ Κωνταντέλιας), Τάισον (66′ Ζίβκοβιτς), Μπράντον Τόμας (66′ Σαμάτα).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γέντβαϊ, Αράο, Χουάνκαρ (67′ Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν, Τσέριν, Μαντσίνι (67′ Βαγιαννίδης), Μπακασέτας (67′ Γερεμέγεφ), Μπερνάρ (85′ Βιλένα), Σπόραρ.