«Θα είμαι σίγουρα στα μετάλλια στο Παρίσι» δεσμεύτηκε πρώτα στον εαυτό του και έπειτα στο κοινό, ο Μίλτος Τεντόγλου, λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στη γαλλική πρωτεύουσα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Έλληνας ολυμπιονίκης ανέφερε: «Είναι άλλο επίπεδο οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μπορεί να είσαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής ή Πρωταθλητής Ευρώπης, να κερδίζεις παντού, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι άλλος αγώνας, θέλει κάτι άλλο για να κερδίσεις και να επικρατήσεις εκεί πέρα.

Εγώ δεν πήγα για να κερδίσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έβλεπα και τους αντιπάλους μου που ήταν πολύ καλοί και πήγαινα απλά για το μετάλλιο. Η πεποίθηση για το χρυσό μετάλλιο μου εκείνη τη μέρα του τελικού. Θα είμαι σίγουρα στα μετάλλια στο Παρίσι! Αλλά για την πρώτη θέση ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Το 2021 στον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες έλεγα μέσα μου ένα αλματάκι χρειάζεται για να νικήσω, ένα 8.25μ., θα ήταν χαζομάρα να μην το καταφέρω».

«Πάντα θέλω να κάνω ρεκόρ, αυτό είναι στο μυαλό μου. Και να μην κάνω ρεκόρ θα ήθελα ένα 8,50μ., ένα 8,55μ.. Εμένα σαν όνειρο – επίδοση μου αρέσει το 8,75μ. γιατί θα είμαι νούμερο 5 όλων των εποχών» ανέφερε ο Μίλτος Τεντόγλου