Αν και η φιλολογία λέει ότι τα μέτρα θα συνεχιστούν ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος επιμένει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα τόσο από το υπουργείο Εργασίας όσο και από την κυβέρνηση συνολικά.
Υποστηρίζει ότι στο εξής η ανόρθωση της χώρας θα γίνει με την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών που είναι επιβεβλημένες και κυρίως με την ανάπτυξη ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι «η επανένταξη της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης είναι μονόδρομος για τα συμφέροντα των πολιτών. Και προς τα κει οδεύουμε.».

Εν συνεχεία της συνέντευξης που έδωσε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία είπε: «Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι μια ευημερούσα Ελλάδα σημαίνει Ελλάδα δυνατή που μόνο οφέλη μπορεί να έχει για την εξωτερική μας πολιτική».

Ο κ Λοβέρδος διαβεβαιώνει ότι τα περισσότερα επικουρικά ταμεία είναι σε καλή κατάσταση, ενώ το τί πρέπει να γίνει θα αποφασιστεί μετά τις αναλογιστικές μελέτες που πρέπει να ολοκληρωθούν ως τον Απρίλιο του 2011.

Παρακάτω, αρνείται, όπως λέει, να μπει σε δημόσια συζήτηση περί ανασχηματισμού, ενώ ερωτηθείς για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας, λέει ότι τέτοιοι θέμα δεν τίθεται σήμερα, σημειώνοντας ότι «διεκδίκησα και θα συνεχίσω να διεκδικώ τη λαϊκή εντολή για την εκπροσώπηση των πολιτών στην Εθνική Αντιπροσωπεία».

Καταλήγει λέγοντας σε αυτούς που θέτουν κέντρο του πολιτικού τους λόγου το μνημόνιο, απαντά ότι «η Ελλάδα για να ξεπεράσει το μνημόνιο πρέπει να το εφαρμόσει με σαφή και απαρέγκλιτο τρόπο».