Από τα Βριλήσσια έστειλε τα πολιτικά μηνύματα των ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι το μόνο κόμμα που μιλάει για τι ευρωεκλογές είναι η ΝΔ. «Αυτό έχει την εξήγησή του, γιατί η ΝΔ έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και έβαλε το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον, κρατώντας την στην Ευρώπη, ενώ τώρα στόχος είναι να συγκλίνουμε με την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα οφέλη των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης μιλώντας για το ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο – αλλάζουμε την όψη της εκπαίδευσης είπε- το οποίο θα είναι δωρέαν και θα αφορά κάθε ελληνική οικογένεια. «Δεν θέλουμε ανισότητες, θέλουμε τις ίδιες ευκαιρίες στην προκοπή για όλους» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά έκανε και στον τομέα της υγείας. «Σε λίγο θα πάω στον ΚΑΤ για να εγκαινιάσω την ανακαινισμένη κλινική μικροχειρουργικής» είπε και αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων με πόρους του ταμείου Ανάκαμψης. «Υγεία δεν είναι μόνο τι γίνεται στα νοσοκομεία, αλλά τι κάνουμε για να μην φτάσουμε στα νοσοκομεία» τόνισε.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα σημείωσε πως η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια, οι μεταναστευτικές ροές έχουν εκμηδενιστεί, «με αποτελεσματικές πολιτικές φυλάξαμε τα σύνορα» είπε και πρόσθεσε: «ασκούμε πολιτική εθνικής αυτοπεποίθησης και στα Βαλκάνια, οι βόρειοι γείτονες μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να συμμορφωθούν απόλυτα με συμφωνίες, αν δεν το κάνουν ο ευρωπαϊκός τους δρόμος θα παραμείνει κλειστός».

«Με το λαϊκισμό των λεφτόδεντρων δεν έχουμε τελειώσει ακόμα»

«Οι πολυεθνικές εταιρίες χρησιμοποιούν τη μεγάλη τους ισχύ για να χρεώνουν περισσότερο τα προϊόντα τους και αυτό πρέπει να σταματήσει με ευρωπαϊκή παρέμβαση» τόνισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι ισχυρή στην Ευρώπη.

«Οι ευρωεκλογές έχουν και εθνικό πρόσημο είπε» καθώς από την κάλπη θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα. «Άκουγα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που έλεγε ότι οι μόνοι που μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα του Μαξίμου για να φύγει ο Μητσοτακης είμαστε εμείς, αλλά εγώ είμαι στο Μαξίμου με το 41% που μου δώσατε! Εμείς δώσαμε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις όπως είχαμε δεσμευτεί, κάναμε πράξη τη μεγάλη μεταρρύθμιση για μη κρατικά πανεπιστήμια στη χώρα μας, δίνουμε έμφαση στο νόμο και την τάξη, την ασφάλεια, δεν υπάρχει κατάληψη που δεν εκκενώνεται! Εμείς δεν θελουμε τον επαναστατικό τουρισμό, να πάνε στην πατρίδα τους να τα κάνουν αυτά! Κάναμε το αυτονόητο με την επιστολική ψήφο, είναι μια μεγάλη θεσμική μεταρρύθμιση δημοκρατικής συμμετοχής, που φέρνει τη σφραγίδα της ΝΔ» σημείωσε.

«Μετά τις ευρωεκλογές θα ξαναπάμε στην Βουλή και θα πούμε θελουμε 200 ψήφους για να επεκτείνουμε την επιστολική ψηφο και στις εθνικές εκλογές, να δούμε εκεί τι θα πουν; Εμείς θα εξαντλήσουμε την 4ετια» ξεκαθάρισε.

«Από τα δεξιά μας έχουμε φθηνό και απίστευτα λαϊκίστικο δήθεν πατριωτισμό πολεμόχαρων και τουρκοφάγων με λάβαρα και από την άλλη πλευρά έναν άμορφο λαϊκισμό, που συνδυάζει life style με ακοστολόγητες προτάσεις» τόνισε και προσέθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έδωσε μια ευκαιρία, κατέθεσε πρόταση για την οικονομία αλλά θα έρθει το λογιστήριο του κράτους και θα την κοστολογήσει. Με το λαϊκισμό των λεφτόδεντρων δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, η χώρα το πλήρωσε ακριβά! Πρέπει να συσπειρωθούμε, να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές να παραμείνει ισχυρή η ΝΔ».